Cattery all we need is ragdolls
Balou
Balou
Kyra
Kyra


Castraten / Neuters
Miss Kyra Yubarta

Op 27-12-2011 gecastreerd en heeft geen nestje gehad.

Onze dank gaat uit naar
Ine Megens van
cattery Yubarta
en Carinne Schoonderwoert van
cattery Paramountcy Dolls.
Dat ze zo'n vertrouwen
in ons hebben om deze lieve
schat aan ons toe te vertrouwen.
Kyra Yubarta
Sealpoint bicolor Ragdoll female
geboorte datum: 01-08-2010

Pedigree Kyra

HCM en PKD via DNA:
Kyra haar ouders zijn beide
DNA goed getest.

HCM, PKD/CIN via echo:
14 juli 2011: uitslag test normaal. Ook de FeLv en FIV test is goed.
Bloedgroep: A

Test uitslagen zijn te vinden op:
HCMtest.com
en u mag ze natuurlijk altijd komen inzien.

Met 11 maanden was Kyra 3,5 kilo.

Miss Kyra Yubarta is vrij onverwachts op ons pad gekomen. Dat klinkt best gek als je zoals ik al zo lang zoekende was naar een geschikt fokpoesje. Iedere keer was het afwachten tot een interessante combinatie ook zwanger zou raken, dan was het weer afwachten wat daar uit zou komen, dan weer wachten hoe zich dat ontwikkelde.
Dat hebben we met Kyra allemaal niet gehad, zij werd ons onverwachts aangeboden.
Kyra is een heel speels en nieuwsgierig meisje. Als kitten leek ze goede maatjes met de andere katten, ze pastte zich dan ook makkelijk aan en maakte zich eigenlijk nergens echt druk om.

Maar vanaf dat ze voor de eerste keer krols werd kwam er steeds vaker wrijving tussen haar en onze andere katten. Ze ging zich steeds vaker afzonderen en zodra ze één van de andere katten tegen kwam begon ze zonder duidelijke aanleiding direct al te grommen, blazen en te meppen naar de passerende kat.
Op een gegeven moment had ze niet alleen met drie volwassen katten te maken, maar ook nog eens met 12 kittens. Kleine kittens vond ze duidelijk nog veel minder leuk. Op dat moment hadden we al besloten dat we haar vanwege haar gedrag niet voor de fok wilde gaan inzetten. Maar als we haar weer gelukkig wilde zien, moesten we voor haar dus ook een ander huisje gaan zoeken.

Na haar castratie bleek direct al
duidelijk dat we geen betere beslissing hadden kunnen nemen, haar baarmoeder bleek er namelijk niet goed uit te zien. De kans was dan ook groot dat ze daar regelmatig last van gehad heeft. We hebben voor Kyra een geweldig adres gevonden waar ze helemaal het middelpunt is en mag zijn. Ze krijgt alle aandacht die ze maar hebben wil en kan dan ook geheel zichzelf zijn. Wij zijn dan ook enorm blij dat het zo goed heeft uitgepakt voor haar.


Seal bicolor poes Kyra.
Seal bicolor Ragdoll poesje Kyra.

Miss Kyra Yubarta.

Kyra.Ragdoll poesje Kyra. Kyra bij haar nieuwe gezin op schoot. Miss Kyra Yubarta.