Cattery all we need is ragdolls

Balou op avontuur.

Zaterdag ochtend 4 juni 2009.

Ik dacht; "even de zolder luchten voordat ik de was daar ophang. Ach, kom het raam kan wel iets verder open dan ik normaal gesproken doe, ik ben toch zo terug". De katten zijn beneden en de deur zit goed dicht.

Ondertussen komt er natuurlijk van alles en nog wat tussen voordat ik weer zo ver ben om de was ook daadwerkelijk op te hangen.
Manlief gaat nog even met de kids de deur uit om een boodschapje te doen en terwijl hun de deur uit gaan houd ik even de wacht om Balou op te vangen.
Normaal gesproken komt hij super snel aangerend zodra hij de deur hoort. Dit keer niet, dus vraag ik mij meteen af waar hij is. Met de wasmand in mijn armen loop ik naar boven en kom in één van de slaapkamers Lily tegen, maar geen Balou.
Balou op het dak.
In mijn ooghoek zie ik de deur naar zolder op een kier staan dus loop ik daarheen om te zien of hij daar is. Normaal gesproken kunnen ze daar geen kwaad, maar toen ik boven was besefte ik me pas weer dat het zolderraam wagenwijd open stond. Op dat moment gaan de alarmbellen dus echt goed rinkelen. Ik kijk dus uit het zolderraam maar zie geen Balou. Ik ren naar beneden om te zien of ik hem daar toch niet ergens over het hoofd heb gezien en bel ondertussen manlief met het vermoeden dat hij toch uit het zolderraam geklommen is, maar dat ik hem nergens zie.

Weer loop ik naar zolder om nogmaals goed te kijken, nee echt niets te zien af en toe denk ik wel iets te horen maar ik kan niet plaatsen waar dat vandaan komt. Dan loop ik naar de slaapkamer om via het slaapkamerraam naar buiten te kijken of hij misschien via de dakgoot op het dakje van de bijkeuken is gesprongen. Ondertussen is mijn man weer terug en loopt de achtertuin in, hij ziet Balou direct op het dak. Ik klim uit het slaapkamerraam en spring op het dakje van de bijkeuken, kijk omhoog en ja hoor, daar zit ons harige vogeltje (zonder vleugels, helaas).

Snel pakt mijn man de ladder bij de buren weg en plaatst deze op het dak in de hoop dat Balou hierlangs weer naar beneden komt. Een paar keer lijkt het er op dat hij dat ook wel wil, maar zodra hij met 2 pootjes over het randje naar beneden hangt deinst hij toch weer terug. De ladder lijkt toch echt heel dicht bij de nok te zitten, maar blijkbaar niet dichtbij genoeg of Balou is gewoon te bang om verder te komen.
Dus gaat manlief toch maar zelf het dak op, maar ook op die manier komt Balou niet dichterbij. Het lijkt er meer op dat hij mijn man juist ontwijkt.

Met een dekken over het dak hopen we meer succes te hebben. Daar schrikt Balou in eerste instantie zo van dat we even ons adem in houden (of deed ik dat de hele tijd al????).

Ook de dekken geeft hem niet voldoende vertrouwen om naar ons toe te komen.
Toen kwam één van onze buren met "de gouden tip" voor ons.
Velen van u kennen deze tip  waarschijnlijk al, namelijk dat je de dakpannen omhoog kunt schuiven en dat je op die manier op het dak omhoog kunt klimmen. Wisten wij veel.
Dat heeft mijn man dan ook gedaan en op die manier kwam hij dicht bij genoeg om Balou rustig te kunnen pakken. Vervolgens heeft hij Balou in de dekken aan mij gegeven en kon ik hem weer veilig naar binnen tillen.

Zo komt er dus een goed eind aan één van de vele avonturen van onze Ragdoll kater Balou.

Terug naar de home pagina.


!