Cattery all we need is ragdolls
Breeder of the Blue Eyed Pointed Ragdoll breed.
Website
en
Foto's:

Annouk Fennis
© Ragdoll Cattery
All we need is
2008-2018
Facebook
Ragdoll cattery nieuws

!!! All we need is . . . Ragdolls !!! All we need is . . . Ragdolls !!! All we need is . . . Ragdolls !!!

30-01-2018
Uiteindelijk besloten om twee iets oudere kittens die we voor de fok hadden aangehouden toch als huisdier te laten gaan. Deze twee zijn heerlijk samen naar een jong gezin gegaan en doen het daar erg goed.

30-10-2017
Geen beschikbare Ragdolls meer en voorlopig ook geen kittens in de planning.

28-02-2017
Nieuwe foto's van onze huidige Ragdoll kittens geplaatst.

28-12-2016
Onze Desi is inmiddels volledig gezetteld in een liefdevol huisje.
Wij zijn enorm blij met deze geweldig goede match.

11-11-2016
Na lang wikken en wegen hebben we besloten om voor onze Desi op zoek te gaan naar een gouden mandje buiten onze cattery. Helaas moeten we als fokker nog al eens moeilijke keuzes maken. Als wij namelijk ons fokprogramma willen kunnen voort zetten, zullen we plaats moeten maken voor een nieuwe generatie 'All we need is' kittens. We hebben dit al eens eerder met enkele van onze volwassen Ragdolls gedaan en hebben daar gelukkig enorm goede ervaringen mee. Het los laten van 1 van onze volwassen Ragdolls is voor ons vele malen moeilijker dan het los laten van een kitten. Tot nu toe was er eigenlijk ook altijd een bijkomende reden voor omdat de kat in kwestie b.v. niet lekker in de groep lag, ondersneeuwde of dat er zelfs onderling werd gevochten. Het is voor ons dan geweldig om te zien hoe zo'n kat in een wat minder overvol gezin helemaal tot bloei komt en ook veel meer aandacht krijgt dan wij ze op dat moment door de situatie konden geven. Met onze Desi is het een ander verhaal. Ze ligt namelijk prima bij ons in de groep en is gewoon een heerlijke poes om in huis te hebben, daarbij ook nog eens een prachtig visite kaartje voor het ras en voor mensen die onze cattery komen bezoeken. De enige bijkomende reden die wij kunnen bedenken is dat ze te dik wordt van alle kitten brokjes die ze bij ons te pakken krijgt. En die staan hier natuurlijk in overvloed ;-) De enige reden waarom wij toch tot herplaatsen willen over gaan is, om verder te kunnen met ons fok programma zonder dat de groep nog groter wordt. Het is ontzettend mooi om 4 generaties op rij Noa - Desi - Handsome - Love in huis te hebben, maar nog meer wordt echt te veel voor ons. Ze is net 5 jaar en zou dan ook nog heel wat jaartjes voor veel liefde en plezier kunnen zorgen.

In de loop van 2017 zullen er om dezelfde reden nog enkele volwassen Ragdolls beschikbaar komen voor liefdevolle huisjes.
Beschikbaar seal point bicolor poes.

17-10-2016
Toch nog maar deze 'oude' website ge-update met kitten foto's van ons huidige nestje.

04-08-2016
Deze website is al lang niet meer van deze tijd en het up-to-date houden is een drama.
Achter de schermen zijn we dan ook druk bezig met een geheel nieuwe website. Maar omdat ik maar zo'n 4 uurtjes per week daarvoor vrij kan plannen duurt het lang voordat de nieuwe website werkbaar en toonbaar is. Tot die tijd moeten we het dus toch hier mee doen.

14-03-2016
Door computer problemen hebben wij lange tijd onze website niet kunnen up-daten, sorry hiervoor.

Voorlopig zal het ook even duren voordat we in cattery 'All We Need Is' weer een nestje Ragdoll kittens plannen. Mocht u toch interesse hebben in een 'All We Need Is' kitten, houd dan gerust onze pagina 'planning' in de gaten. Halverwege de zomer zullen we daar onze planning bekend maken voor toekomstige nestjes. Pas zodra er bij ons weer een poes zwanger is kunt u zich aanmelden voor op onze wachtlijst.

Ook leuk om onder de aandacht te brengen is het volgende; De Internationale World Ragdoll Show 2016 te Boxtel

World Ragdoll Show 2016

Mocht u het leuk vinden dan bent u daar ook van harte welkom om uw Ragdoll te komen showen.
EŤn van de kittens uit het laatste nestje van onze Desi & Bear gaat daar met haar baasje heen en een aantal van onze katten zal daar ook te bewonderen zijn.
Voor meer informatie; www.werkgroepragdolls.nl en www.mundikat.nl

26-12-2015
We hebben een leuk filmpje op ons youtube account geplaatst!
Zie de link 'Filmpjes'.

09-12-2015
Net terug van een lang weekend Rangsdorf, Duitsland voor een 3-daagse TICA show.
We hadden Noa, Buddy, Love en Muse mee. De Ragdolls waren in grote getalen aanwezig, de concurrentie was dan ook groot want ze waren allemaal van geweldig goede 'kwaliteit'. Noa heeft 3x een finale plaats behaald, Buddy 2x en onze 2 jongste telgen Love en Muse waren ook echt de allerjongste op de show en hadden concurrentie van 5, 6 en 7 maanden oude kittens. Toch heeft Muse een aantal keren in de top 3 van Best of Breed gestaan. We zijn dan ook erg benieuwd hoe ze het zal doen als ze even ietsje ouder is.

24-11-2015
De kittens van Happy groeien als kool.
Inmiddels zijn ze 8 weken en gaan wij geÔntresseerden uitnodigen om een keus te maken tussen de beschikbare kittens. We zijn weer heel benieuwd welke matches er zullen gaan ontstaan.

13-10-2015
De DNA test uitslag van onze 2 seal bicolor poesjes is binnen.
Deze kitten dametjes paars en oranje stonden nog altijd onder evaluatie. Het poesje paars blijkt puur seal te zijn, haar eventuele nageslacht zal dan ook alleen seal kunnen zijn ongeacht de kleur van de kater. Het poesje oranje is ook seal maar draagt de kleuren blue en choc. Haar eventuele nageslacht zouden dan naast de kleur seal ook blue of misschien zelfs choc of lilac kunnen worden. Uiteraard afhankelijk van de kleur v.d. kater ;-)

06-10-2015
Op 28 september zijn Happy en Bear de trotse ouders geworden van een 5-ling.
De bevalling verliep voorspoedig. Happy had wel even tijd nodig om te wennen aan haar nieuwe rol als moeder en voor een eerste keer moeder zijn is dat logisch. Ze doet het echt super goed en de kittens groeien dan ook als kool.
Op 30 september heb ik voor de twee seal bicolor poesjes die nog onder evaluatie staan een DNA test op de post gedaan om te zien of ze de kleuren blue en/of chocolat dragen.
Dit is alleen interessant voor als we met ťťn van de twee gaan fokken. Aan de hand daarvan zullen we dan ook gaan bepalen wie van de twee bij ons zal gaan blijven.

25-09-2015
Onze Coco is gesteriliseerd en voor haar zijn wij op zoek naar een gastgezin met een gouden randje. Met een beetje mazzel hebben we al wat op het oog voor haar.

25-09-2015
We hebben een paar drukke weken achter de rug. Op 15 en 16 augustus zaten wij op een TICA show in Denemarken. Omdat we nog vakantie hadden zijn we een aantal dagen eerder daar heen gegaan en hebben we een heerlijke mini vakantie gehouden.

Het weekend van 5 en 6 september waren wij op de TICA Annual Awards show te Salzburg, Oostenrijk.
Tijdens de Annual Awards worden van allerlei categorieŽn de 25 beste katten van over de hele wereld bekend gemaakt. Van Household Pet Kitten tot Best Cat.
Zo'n Annual Award vind eens in het jaar plaats ergens in de wereld en dit keer was het voor ons relatief dicht bij. Er waren fokkers van over de hele wereld naar toe gekomen en het is geweldig om onderdeel te mogen en kunnen zijn van zo'n groep geweldige fokkers.

Op de foto hiernaast staan fokkers vanuit; Oostenrijk, Duitsland, BelgiŽ, Hongarije, Bulgarije, BraziliŽ, Japan, Zuid Korea, CaliforniŽ en misschien ben ik nog wel een land vergeten.

In het weekend van 12 en 13 september waren wij op een TICA show in Halle, BelgiŽ. Dit was een veel kleinere show. Maar met de Bengalen special die daar werd gehouden was het toch ook weer een hele happening en vooral een hele beleving.

groepsfoto Ragdoll fokkers Tica Annual.
Tijdens de show in Denemarken is onze Noa GCA, DGCA, TGCA en QGCA geworden.
(Grand Champion, Double Grand Champion, Triple Grand Champion en Quadruple Grand Champion in de Alter/castraat klasse).

Groepsfoto van Ragdoll fokkers die aanwezig waren op de
Annual Award show 2015 te Salzburg, Oostenrijk.


28-08-2015
De kittens groeien als kool en de moedertjes doen het super goed.
Essence heeft wel wat last van ontstoken melkklieren. Gelukkig slaat de behandeling goed aan en doordat Essence en Desi nu samen over hun kittens moederen reden de kittens zich ook prima.
De zindelijkheidstraining is in volle gang maar het kwartje valt nog niet echt. Het is momenteel dan ook dweilen met de kraan open. Vast voedsel eten zien ze ook het nut nog niet van in, wat dat betreft zijn het dan ook nog echt baby'tjes.

09-08-2015
We hebben weer 2 nieuwe nestjes mogen verwelkomen. Eindelijk is onze Essence dan toch een keer mama geworden.
Komende oktober word Essence toch al weer 3 jaar en meestal lukt een eerste nestje al wel wat eerder. We zijn ook blij dat we de hoop nog niet hadden opgegeven, ze is namelijk een super moedertje. Haar 3-ling groeit dan ook als kool.
Onze Desi is voor de tweede keer moeder geworden en dit keer van een 5-ling. Er zit nogal een groot verschil in het geboorte gewicht van deze kittens waardoor we de kleinsten geregeld even moeten beschermen tegen de grootsten, maar ook deze kittens groeien goed.

14-07-2015
In april 2015 is Daddy gecastreerd, vlak voordat hij voor de 2e keer papa zou worden. Hij was gewoon niet gelukkig als open kater. Tussen zijn eerste en tweede nestje heeft hij een soort chemische castratie gehad die tijdelijk zijn hormonen had uitgeschakeld. Daardoor hoefde we hem toen niet gelijk definitief te castreren. Maar toen zijn hormonen eenmaal weer terug kwamen was het voor ons gelijk duidelijk dat het zo niet langer kon. Dus toen Coco weer zwanger bleek van Daddy hebben we hem gelijk laten castreren. In de periode dat Daddy nog niet gecastreerd was probeerden we hem wel eens mee de woonkamer in te nemen waar al onze dames lopen. Maar onze dames accepteerden hem niet waardoor hij dan bang in een hoekje ging zitten. Ook nadat hij gecastreerd was lukte het maar niet om hem in de groep te herintroduceren. Uiteindelijk hebben we dan ook met heel veel pijn in ons hart besloten dat hij beter af was als we hem uit huis zouden plaatsen. Hij woont nu dan ook bij een jong gezin die hem iedere dag liefdevol knuffelt en waar hij de koning te rijk is.

08-07-2015
Met Desi, Happy en Handsome zijn wij naar Emmeloord geweest voor de hart en nieren echo. Alle 3 de katten zijn goed gekeurd. Toch altijd weer fijn om te horen.

29-05-2015
Zaterdag 23 mei is onze Coco bevallen.
Het was een lange en heftige bevalling met ook een lange nasleep vandaar ook dat deze berichtgeving zo lang op zich heeft laten wachten.

Als ik mensen vertel hoe ik handel rondom een hoogzwangere poes en haar bevalling, dat ik vanaf dag 60 nauwelijks de deur nog uit ga, de poes bij mij of ik bij haar slaap om bij ieder geluidje wakker te worden en te zien wat ze doet, dan wordt ik geregeld voor gek verklaard. Ik krijg dan steevast te horen dat een poes de bevalling toch wel helemaal zelf doet, dat je daar niet bij hoeft te helpen of in te grijpen. Gelukkig verlopen veel bevallingen ook soepel en vlot.
Maar zelfs als een bevalling soepel en vlot verloopt en je hebt van af de eerste perswee tot aan de geboorte van het laatste kitten, binnen 2 uur een nest van 5 kittens zoals bij Coco haar eerste nestje van 2,5 jaar terug, dan kan een beetje hulp van een mens nog steeds van levensbelang zijn. Al is het maar om te voorkomen dat een goed gezond kitten verdrinkt in zijn eigen vruchtwater of dat van een volgend nestgenootje. Een kitten dat nog aan het bijkomen is van zijn reis door het geboorte kanaal en de overgang van de geborgenheid van de baarmoeder naar de open lucht is gewoon nog heel kwetsbaar ook al is het kerngezond.

Coco haar eerste bevalling begon op dag 64 van haar zwangerschap, haar huidige (en tweede) nestje begon op dag 66. Ik had de dagen daarvoor al meerdere keren de indruk dat de bevalling ieder moment kon gaan beginnen vooral in de nachten was ze behoorlijk onrustig, maar vervolgens gebeurde er dan toch niets en lag ze overdag weer lekker te slapen.
Van vrijdag op zaterdag nacht was ze ook weer onrustig en om 4:20 begonnen dan toch de persweeŽn. Twee uur en 20 minuten later kwam dan eindelijk het eerste kitten in zicht, in stuitligging. Een heel klein bewegingsloos pakketje waarvan het kopje nog klem zat. Ik vermoed dat dit kitten ook niet helemaal “af” was. Ondanks dat het heel klein was en ondanks mijn hulp koste het Coco heel wat kracht om dit levenloze kitten ter wereld te brengen.
Het is natuurlijk moeilijk te zeggen maar gezien het feit dat de aanloop naar de daadwerkelijke start van de bevalling lang duurde en het ook enorm lang duurde vanaf de eerste perswee tot aan de geboorte van dit eerste kittentje, vermoed ik dat het kitten al voor de aanvang van de bevalling was overleden. Een dood kitten geeft namelijk niet de prikkels/signalen die de bevalling in gang zetten.
Na dit levenloze kitten zijn er die zaterdag vroeg in de ochtend nog 2 kittens geboren. Eťn heel kleintje van net 63 gram (normaal is rond de 100 gram) en 1 van 82 gram. Daarna bleef het stil en s’middags wezen alle tekenen er op dat de bevalling voorbij was.

Gezien de familie geschiedenis en hoeveel Coco was aangekomen hadden wij toch eigenlijk wel een nestje van minimaal 4 a 5 kittens verwacht. Dus toen zondag nacht er nog in ene een nakomertje uit kwam zetten waren wij verbaasd en blij tegelijk. Hierdoor heeft de gehele bevalling wel bijna 24 uur geduurd, niet zo gek dus dat dit een enorme aanslag voor Coco was. Daarbij duurde en duurde het maar tot de laatste placenta kwam die wij uiteindelijk ook niet meer gezien hebben. Als een placenta blijft zitten is dit altijd een risico, maar opereren om te zien of hij er nog zat en de boel zo nodig schoon te maken was ook een risico geweest voor zowel Coco als voor haar kittens. Coco bleek ook absoluut niet fit. Ze wilde niet eten, niet drinken, haar melkgift wilde niet op gang komen en ze was vanaf vrijdag al niet meer naar de kattenbak geweest. Het is al met al een behoorlijk gevecht geweest om zowel moeder als kittens op de rit te krijgen en het kleinste kitten heeft dat niet gered.

Inmiddels lijken we uit de gevaren zone te zijn. Coco eet en drinkt weer zelf net als haar 2 kindjes, haar melkgift is dus gelukkig toch nog goed op gang gekomen. Na 3 dagen (ik stond al klaar om haar een klysma te geven) had ze zich eindelijk op de kattenbak ontlast. Daarvoor moesten we haar wel buiten gehoor afstand van haar kittens brengen omdat ze anders in een flits weer terug ging. Nu weer enkele dagen later krijgen zowel Coco als ik er weer wat meer vertrouwen in. Coco komt nu uit zichzelf af en toe heel eventjes de kraambench uit om haar benen te strekken. Het zal de komende dagen spannend blijven, maar we hebben in ieder geval weer goede hoop.

14-04-2015
Inmiddels zijn alle drie de kittens vlees gaan eten.
Harde brokjes vinden ze nog niet zo interessant. Voor ons blijft het heel erg aftasten wat, hoeveel en hoe vaak we ze eten geven. Normaal gesproken kunnen de kittens in deze overgangsfase melk bij hun mama drinken wanneer ze daar behoefte aan hebben, maar omdat Gen geen melk meer geeft moeten wij dat zo goed mogelijk proberen in te schatten. Gezien de groei in hun gewichtjes doen we het zo slecht nog niet ;-)

07-04-2015
Afgelopen week hebben de kittens het zwaar gehad.
Hun mama Gen was krols geworden en dat heeft vaak invloed op de melkgift, daarbij aten ze nog geen vastvoedsel maar hadden ze wel van de kattenbak korrels gesnoept. Deze combinatie werd hun teveel. Ze wilde (of konden) niet meer voldoende bij hun mama drinken, voelde zich niet lekker, gaven over en kwamen niet meer in gewicht aan. Inmiddels is duidelijk geworden dat hun mama geen melk meer geeft en hebben wij de taak op ons moeten nemen om voldoende eten bij de kleintjes binnen te krijgen aangezien ze dat echt nog niet zelfstandig doen. Er zit weer een stijgende lijn in hun gewicht al is het natuurlijk niet wat het normaal gesproken had kunnen zijn. Ze voelen zich verder niet meer ziek en dat is goed te merken aan hun speelgedrag :-)
Na een waarschuwing van een collega fokker ben ik er wel van overtuigd dat de kattenbak korrels die wij voor de jonge kittens gebruikte een zeer grote invloed hebben gehad op dit hele gebeuren. In het braaksel van de kittens kwam bij alle 3 de kattenkorrels mee naar buiten. Bij het kitten dat als laatste begon met braken gebeurde dit dus ook terwijl we de bewuste kattenbak korrels toen al ruim 28 uur daarvoor grondig hadden weg gehaald. Het gaat hier om de papieren kattenbakkorrels van Breeder Celect.

01-04-2015
Het duurde dit keer even maar er zijn weer nieuwe kitten foto's (en dat is geen 1 april grap).
De kittens gaan inmiddels al zelfstandig op het katten bakje. Het zelfstandig eten gaat nog niet zo goed. Tja vol=vol zullen we maar zeggen en zolang hun moeder nog melk als room geeft hebben ze ook niet echt behoefte om zelf te gaan eten. Twee dametjes proeven af en toe wel een hapje van de baby patť, maar het 3e meisje trekt haar neus er nog voor op. De kittens waren nog net geen 5 weken toen hun moeder alweer krols werd. Dit is vaak wel aanleiding dat de melk productie iets afneemt, we houden de kleine dametjes dan ook even extra goed in de gaten.

16-03-2015
De kitten pagina wordt nu regelmatig ge-update en de pagina van vorige kittens is ook weer ge-update!
Mochten er mensen zijn die daar graag nog een nieuwere foto op willen zien van hun Ragdoll dan ontvang ik die foto graag!

09-03-2015
De kittens van Gen en Bear zijn alweer 2 weekjes.
Ze groeien echt als kool, Gen is dan ook een super moedertje. De oogjes zijn inmiddels open en de kleine sumo-worstelaars beginnen al wat rond te wiebelen in hun veilige nest.
In deze combinatie konden we qua kleur 50% seal en 50% blue verwachten en qua aftekening zou de kans 50% mitted en 50% bicolor zijn. Nu zeggen die percentages over het algemeen niet zoveel over hoe de verdeling er in de praktijk uit komt te zien en is het dan ook altijd afwachten hoe moeder natuur dat voor ons gaat inkleuren. Dit keer heeft ze de percentages toch wel heel letterlijk genomen. Genetisch heeft moeder natuur alle kittens 50% seal en 50% blue meegegeven, uiterlijk zien we dan helaas alleen de seal kleur omdat deze dominant is over blue maar het is 50-50.
Maar het meest bijzondere is toch wel hoe ze de afteking van 50% mitted en 50% bicolor heeft verdeelt over 3 kittens. We hebben nu dus 1 mitted, 1 bicolor en 1 met mitted voetjes en een omgekeerde witte 'V' in het gezicht van de bicolor aftekening!

23-02-2015
Op 22 februari zijn onze Gen en Bear trotse ouders geworden.
Gen was tijdens haar zwangerschap flink aangekomen en we hadden dan ook eigenlijk wel een vrij groot nest verwacht. Uiteindelijk zijn er gisteren 3 kittens geboren. Hun geboorte gewichtjes zijn niet eens zo hoog om een verklaring te kunnen zijn voor wat ze was aangekomen. Madam heeft gewoon heerlijk genoten van al dat extra's dat wij haar gaven LOL Voor zover ik het heb kunnen inschatten ga ik er van uit dat het 3 poesjes zijn. Hier het verhaal van haar bevalling; Zaterdag middag had ze wat slijm verloren wat vaak een voorteken is dat er wat gaande is. Later op de avond verloor ze vruchtwater en kroop ze in de werpkist waar ze even later ook weer uit kwam. Zo drentelde ze wat heen en weer wat de andere katten bij ons in de woonkamer natuurlijk opmerkelijk vonden. Er werd dan ook heel wat aan Gen gesnuffeld en vooral de jongsten in onze groep waren erg onder de indruk. Ons jongste dametje Happy was het er niet mee eens dat Gen steeds de werpkist in wilde, een plek die onze youngsters de afgelopen weken als hun speelplek hadden opgeŽist. Uiteindelijk liep het voor ons toch ook tegen bedtijd aan en heb ik Gen mee genomen naar de slaapkamer. Daar had ze het rijk voor haar alleen met een mooi plekje om te kunnen bevallen. Daar ging ze dan ook wel geregeld in liggen en op een gegeven moment ging haar ademhaling ook omhoog, ik verwachte dan ook ieder moment dat de persweeŽn konden gaan beginnen. Doordat ik verwachte dat het ieder moment kon gaan beginnen heb ik geen poging gedaan om te gaan slapen. Gen drentelde tussen haar plekje en bij ons op het bed. Op bed leek mij nu niet de beste optie om te gaan bevallen, ik was vooral bang dat ze de komende 3 a 4 weken daar dan met haar kittens zou willen bivakkeren. Maar ze lag er zo lekker en eigenlijk zat ik daar zelf ook wel prettiger dan bij haar eigen plekje, dat ik uiteindelijk toch maar alle doekjes naast me verzameld had zodat ik die onder haar kon schuiven als dat nodig zou zijn. En ach, eventueel zou ik wat meer te wassen hebben, kan er ook wel bij dacht ik. Zo hebben we de nacht tot een uur of 4 doorgebracht Gen al hijgend de voorweeŽn opvangend. En toen stopte het…………….en ging ze liggen slapen. Tja, daar zat ik dan en toen heb ik toch ook maar even mijn ogen dicht gedaan. S’ morgens waren onze kinderen al weer vroeg waker en kwamen kijken of er al wat was geboren. Nee dus. Ik ben toen wat vlees voor haar gaan klaar maken om haar weer wat energie te geven, even voor 8 uur heeft ze dat met smaak op zitten eten. Meestal eet een poes niet meer vlak voor de bevalling, maar ik had al eens eerder een poes gehad die het tegendeel bewees. Dus toen ze na haar maaltijd haar plekje op zocht ben ik dan ook naast haar gaan zitten. En zowaar was daar een perswee. Ze draaide wat, snuffelde wat, en ja daar lag wat………….maar tot mijn verbazing was dat een relatief klein en vooral heel bleke placenta. Normaal gesproken wordt na enkele persweeŽn eerst het kitten geboren met navelstreng en komt na de daaropvolgende persweeŽn-golf de placenta die dik en goed doorbloed behoort te zijn. Dit bleke kleine gevalletje kon nooit een kitten van leven voorzien. Ik ging er dan ook al vanuit dat kitten nr. 1 dood geboren zou worden, maar dat bleek niet zo te zijn. Kitten nr.1 had gewoon een goed doorbloede placenta dus verwachte ik dat de voormalige eigenaar van de 1e placenta op een later tijdstip geboren zou worden. Een uur na kitten nr. 1 kwam kitten nr. 2, levend en wel, en met placenta. Weer een uur later om 12:00 uur werd kitten nr. 3 geboren. Voor wat ik gewend ben vond ik een uur tussen ieder kitten behoorlijk lang, maar ach, langzaam maar gestaag komen we er ook wel. Maar na kitten nr. 3 verstreken de uren zonder dat er nog weer iets gebeurde. Wat had ik toch graag even binnen in die buik willen kijken. Gezien de lange tijd en het verloop van de weeŽn die tussen de geboortes van deze 3 kittens zat dacht ik dat deze 3 wel eens allemaal uit 1 hoorn konden komen en dat de andere hoorn nog vol zat. Ze voelde ook nog heel vol. Daarbij kan een dood kitten de boel ophouden of zelfs blokkeren. Maar op dat moment kon ik alleen maar afwachten of mijn theorie zou kunnen kloppen. Er van uitgaande dat er ieder moment nog wel weer een perswee kon komen week ik geen moment van haar zijde. Tegen een uur of 5 zag ik het al helemaal voor me dat ik zo de hele nacht weer zou zitten waken, pffff. Toch maar de dierenarts gebeld en wat blijkt; Onze Gen heeft ons flink in het ootje genomen. Nadat de dierenarts had gevoeld twijfelde ze ook of er nog wat in zat, dus foto gemaakt. En daar kregen we overvolle darmen en een mega volle blaas te zien, maar geen kittens meer. Het zijn dus 3 gezonde, levendige kittens die de eerste uren nauwelijks los te krijgen waren van de tepel en wij konden eindelijk dus lekker gaan slapen.

16-01-2015
Hieper-de-piep Hoera, eindelijk is het onze Bear gelukt om ťťn van onze dames zwanger te krijgen.
Hij heeft hier 2 jaar voor geoefend, we hadden dan ook al bijna de hoop opgegeven, en nu is het hem dan toch gelukt. Onze Gen is zwanger van Bear en wij zijn erg benieuwd wat voor kittens deze combinatie zal brengen. De geboorte van dit nestje verwachten wij rond 22 februari 2015.

05-01-2015
Inmiddels hebben wij ons weer opgemaakt voor het jaar 2015, spannend wat dit jaar ons zal brengen :-)

25-11-2014
Nog enkele dagen en dan zullen deze kittens ook weer uitvliegen.
Hopelijk kunnen we binnenkort weer uitkijken naar een volgend nestje. Maar moedertje natuur laat niets afdwingen ;-)

02-09-2014
De kittens van Desi zijn nu 5 weken.
De kittens een naam geven geeft nog wel eens aardig wat hoofd brekers. Ik moet dit keer ook toegeven dat ik nog steeds een beetje twijfel LOL. Inmiddels is het voor ons duidelijk dat het katertje bij ons zal blijven. Qua poesje zijn we er nog niet helemaal uit, dat hangt ook af van hoe de poesjes van Noa zich ontwikkelen. Die zijn nu twee weken, dus het duurt nog even voordat we dat goed kunnen zien.

20-08-2014
Op zondag 17 augustus is onze Noa bevallen van 5 kittens.
Tijdens de bevalling lag Noa bij haar dochter Desi en haar 4 kittens in de werpkist. Noa zocht tijdens de weeŽn steun bij Desi. Het zag er heel lief en knus uit, maar ook wel erg vol 2 moeders met hun kittens in ťťn werpkist. Daarbij zit er toch 19 dagen leeftijds verschil tussen deze kittens en het verschil in grote is dan al enorm. Noa begon ook Desi haar kittens bij zich te roepen en lag op een gegeven moment met 9 kittens bij zich en Desi zat van een afstandje toe te kijken. Dat was niet helemaal de bedoeling en ook zeker niet goed. We hebben dan ook beide nestjes gescheiden zodat ieder moedertje over haar eigen kittens kan moederen.

06-08-2014
Doordat de persweeŽn bij Desi niet sterk genoeg waren zijn haar kittens doormiddel van een keizersnede gehaald. Op dat moment waren de kittens erg zwak. Gelukkig is het ons de afgelopen week gelukt om de kittens en de moedergevoelens bij Desi op gang te helpen. Na een turbulente start van Desi haar moederschap, zijn we nu dan toch de eerste week goed doorgekomen. Zie foto's op de kitten pagina.

29-07-2014
Deze ochtend heeft Desi via een keizersnede vier kittens op de wereld mogen zetten. Thuis aangekomen hebben we alle zeilen bij moeten zetten maar uiteindelijk is het gelukt dat Desi haar kittens accepteerde. Moeder en kittens maken het goed.

25-07-2014
De laatste week van Desi haar zwangerschap is ingegaan.
Haar buik is inmiddels al flink gegroeid, we zijn dan ook zeer benieuwd hoeveel kittens er in haar buik zitten.
Het is inmiddels duidelijk dat ook onze Noa zwanger is. Haar kittens verwachten we rond 18 augustus. Ondanks dat ze nog ruim 3 weken te gaan heeft, heeft ze toch ook al een flinke buik. Door de manier waarop ze gaat liggen en opstaat doet mij medelijden hebben met het feit dat ze nog een aantal weken moet. We geven beide dames dan ook alle rust die ze nodig hebben en net zoveel knuffels als ze willen.

19-06-2014
In de afgelopen maanden is gebleken dat zowel onze kater Bear als onze kater Daddy er nog niet aan toe waren om ťťn van onze dames zwanger te maken. Gelukkig hebben we heel lieve collega fokkers die ons de mogelijkheid boden om gebruik te maken van hun ervaren dekkater. Een mooiere en lievere kater dan deze hadden wij voor onze dames niet kunnen wensen, hij is echt super! En ervaren. Onze Desi werd als eerste krols en ja hoor, dan is het toch in ene zo ver, onze Desi is zwanger. Met grote blijdschap verwelkomen wij haar zwangerschap. Na een jaar van rust in cattery Allweneedis zijn wij in de wolken met het vooruitzicht over enkele weken weer kittens te mogen verwelkomen. Ik voel me vereerd om kenbaar te mogen maken dat Pacificats Happy Go Lovegood Junior de vader is van dit komende nestje. Onze dank gaat uit naar Pacificat Ragdolls voor het mogelijk maken van deze mooie combinatie!

25-03-2014
Noa blijkt helaas toch niet zwanger te zijn.
Zo'n schijnzwangerschap hebben wij nog niet eerder mee gemaakt. Er zijn heel wat mensen teleurgesteld en dat heeft mij wel aan het denken gezet. In het vervolg zal ik op de website pas een zwangerschap vermelden op het moment dat we er echt zeker van zijn. Het is namelijk niet leuk om zo lang in spanning te zitten en dat er dan niets blijkt te komen.

04-03-2014
Onze Noa, zwanger of schijnzwanger?
Tot nu toe heb ik het eigenlijk altijd goed aan de tepeltjes kunnen zien of een poes van mij zwanger is of niet. Maar dit keer ..... ???

Onze Noa is nu 6 weken geleden bij onze Bear geweest. Ze zijn 1 dag heel druk bezig geweest en het zag er ook heel serieus uit. Maar na die ene dag was het gelijk over, ze waren wel heel lief voor elkaar, maar geen dekkingen meer. Nu weet ik niet wat daarin normaal is.

Wat bij mijn Noa wel "normaal" is, is dat ze heel kort op elkaar krols is. Hooguit 5 dagen rust en dan weer gerust 10 dagen krols. Maar de afgelopen 6 weken is ze dus niet meer krols geweest, wat voor haar dus heel opmerkelijk is. Inmiddels is ze ook van 5,6 kilo naar 6,1 kilo gegaan. Volgende week nog maar weer wegen en afwachten wat het zal gaan worden!


27-01-2014
Eindelijk heb ik de pagina van "Vorige kittens" volledig geŁpdatet.
Ik liep hiermee al een paar jaar achter. Heel lang hebben daar alleen onze eerste 4 nestjes op gestaan. Ieder kitten dat bij ons was uitgevlogen kreeg daarop zijn eigen pagina. Daar ben ik nu dan toch maar mee gestopt. Het bijhouden daarvan koste zo enorm veel tijd. Het was wel heel leuk om op die manier de ontwikkeling van kitten tot nu te zien, maar het werd toch ook niet zo veel bekeken. Om daar toch nog een indruk van te geven heb ik van elke kat een kitten en een volwassen foto op de pagina gezet. Tenminste, voor zover ik volwassen foto's in mijn bezit heb van de bewuste Ragdoll.

12-01-2014
Als eerste iedereen een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2014, mogen de beste wensen werkelijkheid worden!
Helaas blijkt Desi toch echt niet zwanger te zijn geraakt van Bear zijn eerste dekpogingen. Zodra Desi weer krols is mag hij het weer bij haar proberen. Voor onze Noa zijn wij druk aan het puzzelen wat voor haar een goede partner zou kunnen zijn voor dit jaar.

23-12-2013
Vandaag alweer een jaar geleden. Rust zacht lieve Lily we missen je nog iedere dag.

16-12-2013
Onze Noa, Daddy, Coco en Essence zijn alle 4 weer via echo getest op erfelijke hart en nier aandoeningen en alle 4 zijn ze goed bevonden. Dit hebben wij bij Drs. Natasja de Heer in Dierenkliniek Emmeloord laten doen. Voor HCM hebben wij dit ook via het PawPeds protocol laten doen. Hierbij geef je van tevoren toestemming voor publicatie van de test resultaten ongeacht wat de uitslag is. De testuitslagen worden naar Zweden gezonden en daar wordt het aan de stambomen databank toegevoegd. Zodra iemand de stamboom van desbetreffende kat in deze databank opzoekt kunnen ze dus ook de test gegevens inzien. Het duurt wel enige tijd voordat het wordt gepubliceerd, maar u mag alle gegevens uiteraard ook bij ons komen inzien. Op deze manier hopen wij ons steentje bij te dragen aan meer openheid over onderzoeksresultaten naar de hartaandoening HCM.

03-12-2013
Eindelijk is onze Desi krols geworden! Ze is enkele dagen met onze Bear samen geweest. Het is zo'n lief stelletje, maar ik weet niet of het Bear echt gelukt is. Dit was voor allebei de eerste keer en ze hebben absoluut hun best gedaan, maar ik verwacht er nog niet al te veel van. We zullen moeten afwachten en zien.

26-11-2013
De pagina planning heeft weer een update gehad. Op 13 september zijn Desi en Bear getest op HCM, PKD en CIN, allebei zijn ze die dag geheel gezond verklaard en stond er niets in de weg om deze combinatie te gaan doen. Maar sindsdien is Desi niet meer krols geworden, alle andere poezen wel en sommigen zelfs al meerdere malen maar Desi niet! Tja zo zie je maar weer dat moeder natuur zich niet laat dwingen, we zullen dan ook rustig afwachten wat komen gaat.
Coco en Essence hopen we komend voorjaar met onze Daddy te kunnen combineren, maar die moeten eerst allemaal nog weer worden getest op HCM, PKD en CIN.


23-11-2013
Hieper-de-piep Hoera, de kittens uit ons F-nestje zijn vandaag 1 jaar geworden. Fantastic Bear, Forever Felicity, Fabulous Finn, Famous Snowy en Faith Sandu, allen van Harte Gefeliciteerd!
Zelf ben ik deze dag ook jarig dus dubbel feest.

22-11-2013
Eindelijk de eigen pagina van onze dekkater Felistars I'm Your Sweet Bear aangemaakt! Dat werd dan ook wel echt tijd, inmiddels is hij alweer ruim een jaar oud en staat hij zelfs op onze planning voor een komend nestje!

01-11-2013
H
ieper-de-piep Hoera, de kittens uit ons D-nestje zijn vandaag 2 jaar geworden. Devon, Desje, Dreams, Dance en onze eigen Desi en Daddy, allen van Harte Gefeliciteerd!

07-10-2013
H
ieper-de-piep Hoera, de kittens uit ons C-nestje zijn vandaag 2 jaar geworden. Chirstie, Belle, Luna, Fane, Pekka en onze eigen Coco allen van harte gefeliciteerd.

01-10-2013
V
andaag weer wat verschillende dingetjes aan de website gedaan. Eťn van de die dingen was de pagina van onze Essence afmaken  en online zetten.

23-09-2013
W
e zijn op een TICA show in Attendorn, Duitsland geweest en hebben daar een geweldig weekend gehad.
Allweneedis ... Ragdolls at the TICA show in Attendorn, 2013.
Noa, Desi en Essence waren dit weekend mee en mochten in onze nieuwe Sturdi.
Allweneedis Desire at the TICA show in Attendorn, 2013
Ondanks de aanwezigheid van wel heel mooie concurentie is het Desi gelukt om 6 x in de finale te komen. Waarbij ze in 2 van de 6 finales Best Cat Allbreed is geworden.
Rasasayangrags Noa of Allweneedis
Voor Noa (Desi haar moeder) was het nauwelijks mogelijk om haar dochter voorbij te gaan. Uiteindelijk heeft ze 1 finale plaats weten te behalen.

Allweneedis Essence
Onze jonge dame Essence heeft geen finale plaats weten te behalen. Haar tijd komt nog wel en dit was een hele mooie ervaring voor haar. Al waren niet alle andere katten op de show even aardig voor haar, ze was over het algemeen toch lekker relaxed op de show en dat is fijn.


21-09-2013
Ons B-nestje is vandaag alweer 3 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd allemaal!

15-09-2013
H
ier en daar ben ik de website weer aan het verbeteren, mocht iemand dus iets zien wat niet goed werkt of anderzijds mijn aandacht verdient dan hoor ik dat graag.

03-09-2013
De zomervakantie is nu dan toch echt voorbij. Het vraagt een paar dagen tijd maar dan zit je toch ook weer zo in het ritme. Wat wel wat meer tijd kost is het achterstallige werk weg werken. De website kan wel een up-date gebruiken en ook de administratie van de cattery is behoorlijk opgestappeld.
Ook hebben we nog altijd een aller schatigst Ragdoll poesje beschikbaar. We hebben tussendoor ook nog wel enkele malen zitten twijfelen welk van de 2 zusjes we zelf zouden houden. Het is namelijk een ontzettend leuk poesje en zodra we geschikt personeel hebben gevonden voor haar, zal het voor ons ook niet makkelijk worden om afscheid te nemen van dit leuke meisje.

26-06-2013
De kittens van Noa zijn alweer ruim 11 weken, wat gaat de tijd toch snel. Er staat weer een leuk nieuw filmpje van ze op ons Youtube kanaal. Mijn zoon heeft een leuke tekst bij het filmpje bedacht en zo is het net een strip verhaaltje geworden.

04-06-2013
Allebei de poesjes uit ons G-nest dragen het choc-gen!
Nu mochten we dus een keus gaan maken welke van de 2 dametjes bij ons zou blijven. Vaak heb ik al met 2 ŗ 3 weken een voorkeur voor een bepaald kitten. Op deze leeftijd is er natuurlijk nog helemaal niets te zien qua aftekening, karakter en ook qua bouw is het allemaal nog maar afwachten. Die voorkeur die ik dan al heb is dus puur gevoelsmatig en ik zeg dan ook altijd tegen mijzelf; "wacht nu maar rustig af hoe het zich verder gaat ontwikkelen". Dus nu we een keus tussen de 2 dametjes mochten maken ben ik ze dan ook eerst nog eens rustig gaan observeren voordat ik iets definitiefs zou zeggen. Maar hoe ik ook kijk en vergelijk, ik blijf bij mijn eerste keus. Wat het precies is weet ik niet maar zij is het gewoon en haar roepnaam is Gen. Doordat wij nu onze keus hebben kunnen maken komt het andere poesje Grace beschikbaar. Het katertje Gentleman Joey was al snel besproken.

21-05-2013
De kittens van ons G-nest zijn alweer ruim 6 weken, wat gaat de tijd toch snel.
Van de 2 meiden hebben we DNA materiaal opgestuurd naar een laboratorium in Amerika. We hopen dat in ieder geval 1 van de 2 het choc-gen draagt. Aan de hand daarvan zullen we gaan beslissen of er een poesje uit dit nestje bij ons blijft voor ons eigen fokprogramma.

29-04-2013
Helaas is het kitten katertje afgelopen vrijdag overleden.
Ik was al meer gaan bijvoeden, maar wat ik ook gaf hij leek gewoon niet te willen eten. Ik kreeg er hooguit een paar druppeltjes per keer in. Ook zonderde hij zich af van het nest. Woensdag (dag 17) kreeg ik dan ook het gevoel dat ik zijn lijden alleen maar aan het verlengen was. Eind van de dag had ik dan ook besloten nog 1x met hem naar de dierenarts te gaan. Met de gedachte dat dit zijn laatste ritje zou worden hadden we afscheid van hem genomen. Dit veroorzaakte zo'n golf van verdriet waardoor ik het even niet zag zitten om te rijden en hebben we de taken omgedraaid. Manlief met het kitten naar de dierenarts en ik zou de kinderen naar bed brengen (ook geen makkelijke taak op zo'n moment). Uiteindelijk is het kitten toch mee terug naar huis gekomen incl. antibiotica met de gedachte dat er misschien toch een longontsteking dwars zat. Maar dat heeft dus niet meer mogen baten.......

De overgebleven 3 kittens doen het gelukkig super goed. En nu had ik wel geroepen dat ik ook wel eens een klein nestje mee zou willen maken, maar natuurlijk niet op deze manier. Van dit 3-tal hebben we weer een leuk filmpje gemaakt en langzaamaan gaan we ook eens nadenken over de toekomstige namen van dit 3-tal.

22-04-2013
Het kitten katertje dat tijdens de geboorte vocht in zijn longetjes had gekregen heeft nog altijd moeite om de anderen bij te houden qua groei. De afgelopen 2 weken heb ik mij al meerdere keren afgevraagd of hij de volgende dag wel zou halen. In vergelijking met de 2 zwaargewicht dames is het ook een ongelijke strijd. Bijvoeden is dan ook geen overbodige luxe alleen wil dit katertje niet dat wat ik hem wil geven. Het andere katertje is ook nog altijd wel een heel stuk lichter dan de zwaargewicht dames, maar die weet blijkbaar toch voldoende melk te pakken te krijgen. Vermoedelijk heeft hij een tepel weten te vinden waar de dames niet zo'n interesse in hebben en dat is bij het andere katertje wel anders. We proberen wel regelmatig de dames even bij de tepels weg te houden zodat het kleine kereltje zijn kans krijgt maar dat is duidelijk niet voldoende.
We zijn dit weekend dan ook begonnen met een ander soort bijvoeding en gaan er toch ook wat meer druk achter zetten. Hopelijk krijgt hij daar dan toch de smaak van te pakken. Verder is hij wel de eerste die beide oogjes open had, de eerste die zijn koppie omhoog kon houden en kan hij zich ook het beste en snelste vooruit bewegen. Dat is dan ook wel weer het voordeel dat hij niet zo'n mega gewicht mee hoeft te zeulen.

15-04-2013
Noa haar kittens groeien goed en zijzelf doet het ook goed!
Toch blijf ik het spannend vinden, maar dat heeft natuurlijk ook met deze jonge leeftijd te maken. Ze zien er nu nog zo hulpeloos uit en dat zijn ze natuurlijk ook. Nog even en dan zullen de oogjes open gaan en gaan ze met die wiebelende koppies de wereld in kijken. Niet dat ze dan al veel zien, maar het lijkt dan toch al heel wat meer dan nu.

Achter de schermen ben ik druk bezig geweest met wat veranderingen aan de website en dan vooral de pagina "onze Ragdolls". Hier zijn nu in ťťn oogopslag al onze katten op terug te vinden. Uiteraard heeft iedere kat ook nog zijn eigen pagina en daar moest ook heel wat op worden geupdatet. Ik ben er nog niet helemaal mee klaar maar wat ik heb gedaan is inmiddels al wel zichtbaar. Ik hoop vooral dat zo ons katten bestand wat overzichtelijker wordt.
Ook met andere werkzaamheden zitten wij niet stil. Zo zijn we buiten bezig met het vrijmaken van de plek waar wij een buitenren voor de katten willen gaan creŽren. Druk, druk, druk dus.

10-04-2013
Van 6 naar 4 kittens.
Met een groot nest is het belangrijk om alert te zijn en een onrustig gevoel liet mij die eerste dagen niet los, ook bij Noa leek dat zo te zijn.  Ik ontdekte dan ook dat 2 kittens een open gehemelte hebben en bij nog een ander kitten kon ik geen afwijking zien maar dat kitten ging ook niet goed. Een open gehemelte schijnt vrij veel voor te komen als ik internet moet geloven, maar het is voor het eerst dat ik dit mee maak en dan ook nog eens 2 in 1 nest. We zijn met ze bij de dierenarts geweest. De 2 met het open gehemelte waren echt niet te redden, eigenlijk stond allen de kaaklijn en daartussen was het geheel open. Vandaar dat de melk via de neus weer naar buiten kwam. Het 3e kitten waar ik mij zorgen om maak is er nog wel. Deze blijkt geen open gehemelte te hebben, maar heeft wel vocht in zijn longen gekregen. Hij heeft zich vermoedelijk in het vruchtwater verslikt tijdens de geboorte. Het was namelijk al heel snel dat ik hem een reutelend geluid vond maken en daardoor dacht ik dat dit kitten waarschijnlijk ook een open gehemelte zou hebben ook al kon ik het niet direct zien. Het zal er om gaan spannen of dit kitten er overheen zal komen, maar net als het kitten dat met 60 gram op de wereld kwam is het wel een echt vechtertje. We hebben dan ook wel goede hoop. Alle 4 de kittens zijn inmiddels goed aan het groeien, dus ook de 2 kleintjes. Zie onze kitten pagina.

08-04-2013
Onze Noa is bevallen van een zesling.

Dag 62    (05-04-2013)

Dag 62 is normaal gesproken niet echt een dag dat ik de bevalling al verwacht
maar doordat Noa erg onrustig was, steeds de werpkist in en even later weer
uit liep en daarbij veel mauwde hield ik het toch goed in de gaten.
Regelmatig was ze flink aan het graven in de werpkist en tegen de tijd dat
ons avond eten klaar was zat ze ook al wat te hijgen in de kist. Ik zei dan
ook dat ik mij afvroeg of ik mijn bord nog wel leeg zou kunnen eten.
Uiteindelijk gebeurde er die avond toch nog niets en hebben we mijn
matrasje maar neer gelegd met de verwachting dat het die nacht wel
zou gaan gebeuren.

Dag 63

Ook deze dag bleef Noa de gehele dag alert en hield daarbij mij continu in
de gaten iedere stap die ik deed werd door haar gevolgd.
Verder leek het die dag wel stilte voor de storm. Man en kids waren op
verjaarsvisite in het weste van het land en er werd dankbaar gebruik
gemaakt van mijn matrasje dat ik in de woonkamer had laten liggen van
de nacht daarvoor. Ik heb toch best met wat jaloezie zitten kijken naar
het Ragdoll dametje dat daar heerlijk lag te slapen. Die nacht was er
weliswaar niets gebeurt, toch had ik die nacht nauwelijks geslapen en
dat terwijl ik al helemaal niet zo fit was. Nu had ik de rust natuurlijk best
kunnen gebruiken om even wat te proberen te slapen maar inplaats
daarvan ben ik achter de schermen bezig geweest met een aantal
veranderingen aan mijn website. Wel had ik mij voorgenomen om
lekker vroeg mijn slaapzak in te kruipen.

Dag 64    (07-04-2013)

Helaas was het niet gelukt om al vroeg mijn slaapzak in te kruipen.
Manlief kwam pas vrij laat met de kids thuis en voordat die in bed
lagen en wij zelf klaar waren met kletsen over de voorbije dag was
het al 01:00 uur. En voordat ik er dan ook echt in lag.....
Ik weet nog steeds niet of ik wel echt geslapen had toen het me
om 03:00 op viel dat het wel erg druk was in de werpkist, alle 4 onze
dames zaten er gezellig in. Toch had ik niet de indruk dat er weeŽn
waren en de een na de andere dame verliet de werpkist. Ik was dan
ook maar weer gaan liggen. Noa bleef wel in de werpkist en even
later werd het duidelijk dat de bevalling toch begonnen was.


Dag 1

De kittens zijn nog niet zo gegroeid als ik gewend ben. De dag na
de bevalling blijft Noa ook alert. Zodra ze iets hoort of ťťn van de
andere dames ziet staat ze gelijk op. Ze is dan ook veel buiten de
kist. Vanmorgen had ze een flinke hoop gelegd in de kattenbak en
misschien klinkt het gek maar toch had ik het idee dat ze daarna al
iets ontspannener lag. Ik heb haar een goed stinkend valeriaan
kussentje gegeven en nu ligt ze toch al ruim 2 uur aaneengesloten
en ontspannen te slapen, te voeden en te wassen. Dikke kans dat
dit in het gewicht van de kittens vanavond wel te merken is.
De ontwikkeling van de kittens is te volgen op onze kitten pagina.
13-03-2013
Nog even en dan vliegen de kittens van Coco uit. Maar niet getreurd, inmiddels is onze Noa zwanger en haar bevalling verwachten wij rond 8 april.

12-02-2013
Wat vliegen de weken toch voorbij vooral als er veel gebeurt en dat lijkt bij ons altijd wel het geval te zijn. Inmiddels zijn bijna alle kittens van Lily haar laatste nestje uitgevlogen, een moment waarop we weer even met de neus op de feiten worden gedrukt. Nu was het al wel de bedoeling dat dit haar laatste nestje zou zijn maar het afscheid nemen van deze kittens is in deze situatie wel extra emotioneel. Uit dit nestje houden we wel weer 1 poesje van haar maar dat kan het gemis niet wegnemen.
We hadden verwacht dat we inmiddels al lang de uitslag van de sectie binnen zouden hebben, maar bepaalde dingen wilde ze nog wat langer op kweek hebben. Daardoor laat de uitslag helaas veel langer op zich wachten.

van Zeewolde Lily of the Valley Van Zeewolde Lily of the Valley
8-6-2008  -  † 23-12-2012
De regenboogbrug heeft er spijtig genoeg veel te vroeg een lieve schat bij gekregen.

Lieve Lily wat missen wij je enorm.
Onze lieve spinnepoes.
Zodra ook maar iemand je kant op keek,
draaide je spin motor direct op volle kracht.
Altijd in voor een knuffel.
Kreeg er ergens iemand aandacht,
dan kwam jij er direct tussen staan om de aandacht voor jezelf op te eisen.
Een boefje was je daarin.
Voor niets en niemand bang, iedereen kreeg een kopje van jou.
Kwam er visite om naar jouw kittens te kijken,
dan zouden ze net zo lief jou meenemen.

Rust zacht lieve lilebil zoals onze dierenarts je in je laatste week liefkozend noemde.


09-01-2013
We hebben Lily's as opgehaald, weer zo'n emotioneel moment.
Persoonlijk vond ik het ook een heel confronterende ervaring, voor de laatste keer zouden we haar gaan ophalen, na toch wel een lange tijd zou ze dan eindelijk weer thuis komen alleen niet in de vorm die we zo graag hadden gewild.
De volledige uitslag van de sectie laat helaas nog wel even op zich wachten. Er is het ťťn en ander op kweek gezet en dat kan nog wel 2 ŗ 3 weken duren. Wat in ieder geval wel al uit de sectie naar voren is gekomen is dat er een vernauwing en een verwijding in haar darmen zat (waar weet ik niet meer). Ik heb daar nu ook nog niet op door gevraagd, eerst maar het totaal beeld compleet krijgen. Dan kunnen er pas conclusies getrokken worden.


27-12-2012
Het valt me zwaar om dit te schrijven. Alsof het, door het op de website kenbaar te maken, pas echt werkelijkheid wordt. Afgelopen weekend is Lily overleden. Soms is het leven zo hard en lijkt het zo oneerlijk. We hebben met man en macht voor haar gevochten maar niets leek te helpen. Ze bleef zich beroert voelen en wilde gewoon echt niet meer eten. Haar lichaam is nu in het diergeneeskundige faculteit van de Universiteit te Utrecht voor sectie. We hopen dat ze daar toch nog kunnen achterhalen wat onze Lily nu toch zo ziek maakte. Kwam dat echt alleen door de ontsteking in haar baarmoeder of zat er toch ergens nog iets anders?

21-12-2012
Het gaat nog altijd niet goed met Lily.
Even leek het zo goed te gaan maar die opleving bleek van korte duur te zijn. Uiteindelijk bleek ze de dinsdag dat de operatie gepland stond toch te zwak te zijn. We hebben die dan ook niet door laten gaan en verzet naar de vrijdag daarop in de hoop dat ze met behulp van medicatie toch nog weer wat bij zou trekken. Ondanks dat ze die vrijdag nog steeds niet veel beter was hebben  we de operatie wel doorgezet en haar baarmoeder is dan ook verwijdert. Die zag er ook echt niet goed uit. De medicatie had de ontsteking wel afgeremd, maar met alleen medicatie hadden we het nooit geheel kunnen weg krijgen. Doordat Lily zo zwak was en ook weer niet wilde eten is ze bij de dierenarts gebleven en daar is ze nu nog steeds. Ze blijft zich beroert voelen en nu, een week na de operatie, wil ze nog altijd niet zelf eten. De dwangvoeding die ze van de DA krijgt houd ze inmiddels wel binnen. De dagen voor gisteren braakte ze alles nog uit en het braaksel leek wel zo uit het riool te komen. Er is duidelijk meer aan de hand en we zijn dan ook nog steeds zoekende wat het nu toch kan zijn. Haar bloed is uitgebreid onderzocht maar geeft geen vreemde uitslagen. Er lopen nog enkele onderzoeken waar we hopelijk snel uitslagen van krijgen.

06-12-2012
Baarmoederontsteking,
onze Lily heeft een ontsteking in haar baarmoeder. Dat was het dus wat haar zo ziek maakte, zo ziek dat ze een paar dagen bij de dierenarts heeft doorgebracht. Inmiddels eet en drinkt ze weer zelf en zien we haar met de dag weer sterker worden. Als ze dit zo door zet zal ze dinsdag sterk genoeg zijn om een opperatie te kunnen ondergaan waarbij haar baarmoeder inclusief ontsteking verwijdert gaat worden.
Doordat ze zo zwak was geworden en stevig aan de medicatie zat/zit mag ze niet bij haar kittens. Ondanks dat haar kittens 7 weken waren op het moment dat dit gebeurde hebben ze het de afgelopen week behoorlijk zwaar gehad. We hebben er dan ook flink aan moeten trekken om ze er allemaal bij te houden. Inmiddels zit er zowel voor de kittens van Lily als voor Lily zelf weer een goede stijgende lijn in. Vanmorgen zijn we met de kittens bij de dierenarts geweest voor hun eerste inenting en zijn ze dus ook nog eens door de dierenarts goed bekeken en die vondt ze allemaal stuk voor stuk geweldig. Ze vond ze er zo goed uitzien dat ik me afvroeg waar ik me toch zo druk om had gemaakt.
Zo zie je maar weer; het kan soms enorm snel berg afwaarts gaan bij dieren, maar ze kunnen er ook weer binnen no time boven op zijn.

De kittens van Coco groeien als kool op 1 kitten na. Dat ene kitten blijft ondersteuning nodig hebben. Niet dat hij dat wil, maar zonder die extra ondersteuning komt hij gewoon echt niet aan.

Ondanks alle drukte en spanning van de afgelopen 2 weken gaan we toch naar de show in Groningen op zondag 9 december. We hadden onze Noa en Desi daar al voor opgegeven en zijn er ook wel erg aan toe om er even een dagje tussenuit te kunnen. Gelukkig hebben we een onwijs lieve katten oppas die zich die dag om onze thuis blijvende katten en kittens gaat bekommeren.

Ook nemen wij ons nieuwe kitten katertje Felistars I'm Your Sweet Bear mee naar de show. Wand in de afgelopen weken is er ook iets heel moois onze kant op gekomen. En wel in de vorm van een super lief kitten katertje die hopelijk in de toekomst ons fok programma mag gaan versterken.

29-11-2012
Aan het eind van vrijdag 23 november, op mijn verjaardag, is Coco bevallen. Ze heeft het leven geschonken aan een mooie 5-ling die bestaat uit 3 katertje en 2 poesjes. De kittens uit het nestje van Coco en Daddy zijn allemaal blue mitted.
Al snel bleek 1 van de kittens niet aan te komen. Omdat er uiterlijk niets mis leek te zijn met het kitten en hij ook echt goed leek te drinken aan 1 van Coco haar tepels, hebben we het zo lang mogelijk aangekeken. Door hem in ieder geval de nodige energie en vocht toe te dienen die hij minimaal nodig had hoopte we dat het hem uiteindelijk toch zou lukken om melk uit de tepel te krijgen, maar hoe hij ook doorzette, hoe hij ook vechte, hij kreeg geen melk.
Ondertussen groeide zijn broertjes en zusjes prima. Daaruit bleek dan ook dat er niets mis is met de melk productie van Coco, maar dit kereltje had gewoon de domme peg dat de tepel die hij had uitgekozen geen melk gaf. Langzaamaan zijn we dan ook het met de hand voeden gaan opvoeren. Dit vergt voor het kitten toch weer een heel andere inzet en gaat vanuit het kitten ook echt niet altijd even gewillig. Ook van mij vraagt dit een behoorlijk doorzettings vermogen. Inmiddels lopen de succesjes langzaam op en als het zo door gaat dan zal hij morgen weer terug op zijn geboorte gewicht zijn.

Met de kittens van Lily gaat het goed, maar helaas gaat het met Lily zelf niet goed. Vorige week schreef ik nog dat de kittens van Lily niet meer volledig afhankelijk zijn van haar melk en het is net of ze daar op gewacht heeft met instorten. Wat haar nu precies mankeert wordt momenteel nog onderzocht, maar we zouden bijna denken dat ze gewoon een te goed moedertje is en echt alles van haarzelf aan de kittens geeft waardoor ze geen weerstand meer voor zichzelf over houd.
We hebben dan ook besloten dat dit Lily haar laatste nestje is.

22-11-2012
Bij enkele kittens duurde het even maar nu eten ze dan toch allemaal vast voedsel en zijn ze dus niet meer volledig afhankelijk van Lily haar melk. Ook weer nieuwe foto's van de kittens van Lily op de kitten pagina. En toch ook eens een nieuwe foto van Daddy geplaatst op de pagina "planning". Inmiddels is hij ook alweer een jaar en verwacht hij zeer binnenkort zijn eerste nakomelingen.

15-11-2012
Wij zijn druk, druk, druk. Vandaar dat er geen foto's zijn waarop de kittens 4 weken waren. Inmiddels hebben we telefoon en internet op ons nieuwe adres en staan er weer nieuwe foto's op de kittenpagina waarop de kittens 5 weken zijn.
Ons Ragdoll poesje Coco is inmiddesl ook alweer 8 weken zwanger, ze gaat nu dan ook haar laatste zwangerschaps week in. We zijn erg benieuwd hoe haar bevalling zal gaan verlopen en of haar moeder (Lily) haar zal gaan helpen tijdens de bevalling.

31-10-2012
We verblijven inmiddels op ons nieuwe adres, maar telefoon en internet verbinding zijn daar nog niet aanwezig.
Het is dus nog even behelpen met het up-to-date houden van de website en het beantwoorden van de mailtjes.
Met moeder en kittens gaat het erg goed. De verhuizing van moeder en kittens was best spannend maar verliep gelukkig heel soepel, zolang ik maar in de buurt blijf heeft moedertje Lily er alle vertrouwen in.
Het is best grappig om de verschillende reacties van de katten te zien op zo'n verhuizing. Het voordeel is natuurlijk wel dat al hun vertrouwde spulletjes mee gingen en zolang wij dan ook nog in de buurt zijn vinden ze het al snel goed. 2 van onze dames vonden het wel iets spannender. Stuk voor stuk hebben ze het ontzettend druk met overal kopjes tegen aan te geven om op die manier hun eigen geur goed te verspreiden in het nieuwe huis. Ook wordt er geregeld gemauwd tijdens de verkennings tocht in de nieuwe ruimtes. Alsof hun eigen geluid hun helpt om de boel eigen te maken.
Onze Ragdoll poes Coco lijkt toch ook zwanger te zijn. Haar tepels werden niet zo knal roze als ik van mijn andere dames gewend ben en daardoor heb ik best even getwijfeld of ze nu wel echt zwanger was. Alle andere tekenen zijn er wel. Ze slaapt veel, doet het een stuk rustiger aan, komt aan in gewicht (en dat beginnen we nu ook duidelijk te zien zonder weegschaal hihi) en haar tepels zijn dan wel-is-waar niet knal roze geworden, ze zijn wel duidelijk groter en dikker. Genoeg tekenen dus om er toch vanuit te gaan dat ze zwanger is.

17-10-2012
Momenteel zitten wij midden in onze verhuizing. Het kan dus gebeuren dat we mail niet gelijk kunnen beantwoorden of dat het antwoord iets korter is dan ik gebruikelijk zou doen. Mocht het toch wat lang duren voordat uw mail wordt beantwoord, probeer het dan eventueel nogmaals of probeer het via de telefoon. Het is namelijk ook even afwachten hoe de verhuizing van onze internet verbinding en computer zal gaan verlopen. Wij hopen op ieders begrip en zullen ons uiterste best doen om de website zo veel mogelijk up-to-date te houden, maar kunnen dit niet beloven.

10-10-1012
De kittens van Van zeewolde Lily of The Valley en Calaquendi Dolls Tiki Matiu zijn geboren. Het zijn 2 katertjes en 5 poesjes. Lily had graag haar dochter Coco bij de bevalling gehad maar daar dacht Coco anders over. Uiteindelijk gaf Lily het op en bleef ze toch in de werpkist liggen terwijl Coco er weer uit liep. Eindelijk gaf Lily dan toch toe aan de weeŽn en zo ging het vanmorgen dan ook in ene heel snel. Daddy is behoorlijk geintereseerd in het hele gebeuren. Hij heeft Lily tijdens haar voorweeŽn ook een paar keer bijgestaan en nu heeft hij er ook al een paar keer vlak bij gezeten. Het zijn niet zijn eigen kittens, maar wie weet gaat hij wel zijn naam eer aan doen :-))

08-10-2012
Nieuwe foto's op de pagina's van Kyle en Oliver. Ook zijn de pagina's van de youngsters; Coco, Daddy en Desi en de pagina van Noa bijgewerkt. Hierop zijn de laatste test gegevens van de erfelijke aandoeningen toegevoegd en ze zijn allemaal goed getest !joepie!
Ook zijn de laatste show resultaten toegevoegd, vooral Noa en Desi doen het erg goed op show. Noa is in ťťn show TICA Champion geworden en op de FIFe show in Schiedam zijn Zowel Noa als Desi genomineerd voor Best In Show en heeft onze Desi gewonen.
FIFe show Schiedam 2012 katten show


Desi genomineerd voor Best In Show 2012
Bij de FIFe worden de katten die
genomineerd zijn voor Best In Show
(BIS) voorgedragen door stewards en
zit je zelf als eigenaar tussen het publiek.
Als er dan 2 Ragdolls tussen alle andere genomineerde rassen staan en ze zijn
allebei van jou, dan is dat toch wel een
beetje onwerkelijk.
De keurmeesters gaan
dan langs de genomineerde katten
en bekijken ze
allemaal nog eens
grondig.
Het is tenslotte de vraag; "wie is de
mooiste en welke poes komt het dichtste
bij de rasstandaard" en daarbij letten ze
op heel veel dingen.
En toen er omgeroepen werd dat de meeste stemmen naar nr. 202  gingen, drong het in
eerste instantie niet eens goed tot ons
door.
Pas toen ze Desi omhooghielden als
winnaar besefte we dat ze had
gewonnen.


30-09-2012
Nieuwe foto's op de pagina van Bing.

24-09-2012
Coco heeft tijdens haar krolsheid een paar dagen met Daddy doorgebracht. Het is nog even afwachten of dit ook tot een zwangerschap zal leiden.

18-09-2012
Coco, Daddy en Desi zijn goed door de echo onderzoeken gekomen. Nu willen we afwachten om te zien wie er als eerste krols zal gaan worden en aan de hand daarvan bekijken we wie we dit jaar nog laten dekken.

06-09-2012
Lily is nu duidelijk zwanger. Ze heeft knalroze tepels, slaapt veel en is ook al wat aangekomen. Alles wijst er op dat we in week 41 (2e week van oktober) haar kittens mogen verwelkomen. Dit zal ons eerste nestje van dit jaar zijn.

22-08-2012
Lily houdt het spannend, het is echt nog niet te zien of ze zwanger is. We zullen dus nog even geduldig moeten wachten tot de eerste tekennen op zwangerschap zich openbaren.

06-08-2012
Het heeft toch echt wel even geduurt en ik had bijna de hoop opgegeven dat het deze zomervakantie nog zou gaan lukken, maar nu is het dan eindelijk toch gebeurt; ons Ragdoll poesje Lily is krols geworden!!!

Gisteren avond kwamen wij thuis van een weekendje weg en vanmorgen bleek onze Ragdoll poes Lily krols te zijn. Wij hebben gelijk alles in werking gezet en haar vandaag nog naar kater Matiu in BelgiŽ gebracht.17-06-2012
Bikkel en Bootz zijn vandaag verhuisd naar een heel fijn plekje. We wensen ze daar een heel fijn thuis.

11-06-2012
Voor ons poesje Noa zijn we op kater Hunter uitgekomen. Vorig jaar was ons al opgevallen hoe lief deze kater is en hoe hij zijn karakter doorgeeft. In combinatie met Noa haar karakter zouden dit dan ook wel eens de aller, aller, aller liefste kittens kunnen worden.

06-06-2012
Zaterdag 2 juni zijn we met Noa, Coco en Desi naar een TICA show in Essen, BelgiŽ geweest. Noa is daar in 1 dag TICA Champion geworden.
Het was een kleine maar zeer gezellige show. Onze Noa is 3x best of breed geworden en 1x 2nd best of breed en heeft 2x een finale plaats weten te bemachtigen waarvan ze 7e en 6e werd. Onze Desi is 1x best of breed, 2x 2nd best of breed en 1x 3nd best of breed geworden. Onze Coco is 1x 2nd best of breed geworden en 1x 3nd best of breed. Zowel Desi als Coco hadden dit keer geen finale plaats weten te bemachtigen.

29-05-2012
De katertjes Bikkel en Bootz zijn nog altijd op zoek naar een nieuw huisje, zie onze Kitten pagina.

Voor ons poesje Lily hebben wij een kater gevonden. Het is nog even wachten op de uitslag van enkele DNA testen van onze Lily en een echo test van kater Matiu en dan nog weer afwachten wanneer onze Lily weer krols wil worden. Ons geduld zal dan ook zeker op de proef worden gesteld.

Komende zaterdag (2 juni) zijn onze Noa, Desi en Coco te bewonderen op de TICA show in BelgiŽ, Essen.

07-05-2012
De pagina's van Planning, Lily, Noa, Coco, Desi en Daddy zijn weer geŁpdatet.
Voor ons poesje Lily ben ik druk op zoek naar een geschikte kater. Er zijn maar bar weinig dekkaters die door mijn selectie heen komen, daardoor neemt zo'n zoektocht veel tijd in beslag en kan ook behoorlijk frustrerend zijn. Daarbij is onze Lily niet vaak krols. Ik hoop dan ook een geschikte kater te hebben gevonden voordat ze weer krols wordt, zodat we haar bij de eerst volgende krolsheid kunnen laten dekken.
 

24-04-2012
Een update van foto's op de pagina van Bobbie en Lisa uit 2009 en Destiny uit 2011.

22-04-2012
De huidige baasjes van Bootz en Bikkel uit ons nestje van Lily en Axel uit 2010 zijn voor hun kanjers op zoek naar een nieuw huis. Begin dit jaar hebben ze een pracht van een zoon gekregen. Na lang onderzoek blijkt hun zoontje helaas een allergische reactie te geven op Bootz en Bikkel. Er is van alles geprobeerd om toch een goed balans te vinden van samen zijn en afgezonderd van elkaar houden. Maar de reactie van hun kleine zoontje Lars op de aanwezigheid van Bootz en Bikkel is te heftig. Na lang overleg hebben ze mij gevraagd of ik dan toch een nieuw huisje voor ze wil zoeken. Op onze kitten pagina staat hun hele verhaal.

10-04-2012
Op zondag 8 april zijn wij met Allweneedis Commitment (Coco), Allweneedis Desire (Desi) en Rasasayangrags Noa op de mundikat show te Apeldoorn geweest. Coco was net de dag daarvoor 6 maanden geworden en mocht al mee doen met de junior klasse. Alle drie de dames hebben uitmuntend 1 gekregen. Desi is daarbij ook genomineerd voor Best in Show in de kitten klasse, wij zijn dan ook enorm trots op onze dames.

04-04-2012
De pagina's van Allweneedis Dance, Destiny en Devotion staan nu ook online.

03-04-2012
Weer druk bezig geweest met een aantal verbeter punten op deze website. Alle Ragdoll kittens die bij ons zijn geboren hebben hun eigen pagina. Zo kan iedereen zien hoe Ragdolls uit de combinaties die wij maken zich ontwikkelen. Op de pagina "Vorige/ Previous kittens" zijn ze te bewonderen. Het zou nu een stuk makkelijker moeten zijn om tussen de nestgenootjes onderling te navigeren.

01-04-2012
Afgelopen vrijdag 30-03-2012 ben ik samen met Lily om 4:00 uur s’morgens op pad gegaan. Eerst naar een collega Ragdoll fokker in Zwolle (Nienke Tersteeg van cattery Felistars) en daarvandaan samen met haar en 3 van haar Ragdolls zijn we verder gereisd naar Merelbeke in BelgiŽ. Daar zijn we naar de Universiteit Gent Faculteit Diergeneeskunde geweest. Onze Ragdolls hebben daar mee gedaan aan een uitgebreid nieronderzoek naar CIN en ze hebben daar hun HCM echo gehad. Alle Ragdolls die we bij ons hadden zijn weer goedgekeurd, wat geeft dat weer een goed gevoel.
Doordat het een Universiteit is waren er ook veel studenten in opleiding bij aanwezig. Lily vond alle aandacht die ze op de onderzoeks tafel kreeg wel leuk. Er is nog nooit zo vaak door zoveel verschillende mensen op 1 dag naar haar hartje geluisterd. Voor het bloed afnemen moest ze stevig worden vastgehouden. Dat vond ze echt niet leuk, maar gelukkig waren er voldoende handen om haar toch goed in bedwang te houden. Het bloed afnemen ging bij Lily gelukkig ook ontzettend snel. Bij de hart echo die als laatste werd afgenomen was het leuk om te horen dat haar hartslag zo rustig was en dat na zoveel verschillende indrukken.
Uiteindelijk waren we pas tegen de avond weer thuis, het was dan ook een heel vermoeiende dag.

De pagina's van Lily, Charm-Christie en Charity-Belle en Dreams-Baby zijn weer bijgewerkt.

29-03-2012
Ons kitten-katertje Devon dat als laatste nog beschikbaar was heeft zijn plekje gevonden
en wel helemaal in BelgiŽ. Wij wensen hem daar een heel fijn huis toe en zullen hem zeker gaan missen.

Op de pagina "vorige/ Previous kittens" staan nu ook de woonplaatsen van waar alle kittens die bij ons zijn geboren nu wonen.

Op zondag 8 april, eerste Paasdag, zijn wij in Apeldoorn op de FIFe katten show van Mundikat te vinden. Allweneedis Commitment, Allweneedis Desire en Rasasayangrags Noa zullen daar te bewonderen zijn.

15-03-2012
Het kitten-katertje Devon is weer volledig beschikbaar. De mensen waarvoor Devon even onder optie stond hebben al een wat oudere kat die nier problemen heeft. Door deze nierproblemen komen ze met hun kat om de 6 weken voor controle bij hun dierenarts. Ze hebben dan ook hun dierenarts om advies gevraagd omtrent het idee om er een kitten (Devon) bij te nemen. De dierenarts heeft daarbij het advies gegeven om dat niet te doen. Omdat dit hun huidige kat teveel stress zou kunnen bezorgen waardoor zijn gezondheid verder achteruit zou kunnen gaan, zien ze er toch vanaf om er nu een kitten bij te nemen.

15-03-2012
De pagina van Daddy staat nu online en op de pagina van Noa zijn wat kleine dingetjes gewijzigd/toegevoegd.

11-03-2012
Het katertje Devon wat nog beschikbaar was staat onder optie voor de fam. Marinus uit Den Haag. Zodra bekend is of Devon ook het geschikte Ragdoll katertje voor hun gezin is dan laten we dit direct weten.

Gisteren ben ik op de FelCan kattendag geweest. Dit was een bijzonder informatieve dag, heel leerzaam dus. Zie hier de onderwerpen van die dag en het verkregen certificaat.

Via de pagina “vorige / Previous kittens” zijn de pagina’s van Lily haar laatste kittens al te vinden. Hier en daar wil ik nog wel wat puntjes op de i zetten om het zo maar te noemen.
Aan de pagina's van de kittens van Noa wordt nog gewerkt. Ik ben al een poosje bezig met een aantal toevoegingen en verbeterpunten voor mijn website, maar het meeste werk vind achter de schermen plaats. Met zoveel verschillende foto’s van zoveel verschillende katten wordt het steeds lastiger een goed systeem te bedenken om de foto's op te slaan en ook nog makkelijk terug te vinden en op de website te kunnen plaatsen. Vooral ook doordat veel katten na verhuizing een andere roepnaam krijgen. Dan raak ik gewend aan de nieuwe naam en dan moet ik soms echt goed nadenken welke naam ik ze zelf had gegeven en hoe ik het had opgeslagen. De afgelopen weken heb ik dat dan ook eens flink onder de loep genomen en ik hoop dat hoe ik het nu gedaan heb goed/beter gaat.

23-02-2012
Achter de schermen ben ik enorm druk bezig met een flinke update van de website en het doorvoeren van een aantal verbeter punten. Een aantal pagina's daarvan heb ik al online gezet, maar nog niet alles is helemaal af. De komende dagen zal er dus nog wel het ťťn en ander veranderen.

21-02-2012
Vandaag is ons poesje Kyra verhuisd. De eerste berichten en foto's die we al hebben mogen ontvangen zijn zeer positief. Ze is al heerlijk bij haar nieuwe personeel op schoot gaan liggen. Iets waar ze bij ons de kans niet voor kreeg doordat ze dan weg werd gejaagd door een van de andere poezen. We hopen echt dat ze daar haar geluk mag vinden.

16-02-2012
Ons kitten katertje Devon is weer beschikbaar gekomen. We hebben hem even onder evaluatie gezet zodat we op ons gemak kunnen bekijken wat we met hem willen. Het kan dus zijn dat hij nog weer beschikbaar komt.

14-02-2012
Zondag 12 februari zijn we op show geweest in Gorredijk. We hadden Allweneedis Commitment, Allweneedis Dedication en Allweneedis Desire als individueel ingeschreven en het gehele nest van Noa als nest in geschreven. Bij de link naar filmpjes kun je ook een opname zien van de nestkeuring.
Coco, Daddy en Desi hebben alle 3 uitmuntend 1 gekregen en het gehele nest kreeg ook uitmuntend. De katten hebben genoten van alle aandacht die ze ruimschoots kregen en wij hebben genoten van alle lovende woorden.
De showkooien. Allweneedis Dedication bij de keurmeester.
Henk en ik met Coco en Desi. De behaalde resultaten.


27-01-2012
Het is eindelijk weer gelukt om toch nog wat foto's te plaatsen. Inmiddels zijn ook de eerste kittens van Lily verhuisd naar hun nieuwe huisjes. We wensen ze daar heel veel liefde en een gelukkige tijd toe.

11-01-2012
Inmiddels staan er al wel weer wat nieuwe filmpjes. De nieuwe foto's laten nog even op zich wachten.

05-01-2012
De afgelopen 2 weken hebben wij problemen met internet bankieren ondervonden. Onze computer bleek te zijn gehackt en er zijn serieuze pogingen ondernomen om onze rekening te plunderen.
Onze computer moest door een professional tot op de bodem leeg worden gehaald om hem zo volledig schoon te krijgen. Dat is inmiddels allemaal gebeurt, maar toen moesten alle programma’s dus weer opnieuw worden geÔnstalleerd, inlogcodes worden opgezocht (of worden vervangen) en opnieuw worden ingevoerd. Even je mail bekijken, een filmpje uploaden, de website bijwerken, alles ging in ene niet meer. Zeer frustrerend……………….
Op een gegeven moment dachten we dat we er weer bijna waren, maar door ons eigen onhandigheid met computers konden we dat gehele proces de afgelopen dagen zelfs voor de 2 x uitvoeren…………grrrrrr.

Nu zijn we in ieder geval weer zover dat de basis er weer op staat, maar wel in een voor ons nieuw besturingssysteem. Ook de programma’s voor het opslaan en bewerken van onze foto’s en video’s en het programma voor de website zijn allemaal nieuw voor ons.
Voorlopig zijn we dus nog wel extra tijd kwijt om ons alles weer eigen te maken.

Helaas zijn wij van de afgelopen week ook een aantal mailtjes kwijt. Mocht u dus in de afgelopen week via de mail contact met ons hebben gehad over eventuele beschikbaarheid van onze kittens, mail ons dan alstublieft nogmaals.


27-12-2011
De twee meisjes van Noa eten al een stuk beter van de droge brokjes. Eťn meisje eet ze nog wel het liefste geweekt, maar ook dat komt wel goed.
Vandaag is ons poesje Kyra gesteriliseerd en dat bleek maar goed ook. De baarmoeder hoornen zagen er niet goed uit. Er zaten littekens en kiesten, volgens de dierenarts had ze vermoedelijk niet eens zwanger kunnen worden. Best kans dat ze daardoor ook niet lekker in haar vel heeft gezeten.

19-12-2011
Eindelijk weer nieuwe kitten foto's op de kitten pagina kunnen plaatsen. Twee meisjes van Noa zijn duidelijk niet zo enthousiast over het vaste voedsel, maar bij Noa krijgen ze ook niet meer voldoende. Dat is inmiddels dan ook goed te merken aan hun gewicht en we zijn dan ook van alles aan het proberen om ze toch meer geÔnteresseerd te krijgen voor het vaste voedsel. Ze houden me in ieder geval lekker bezig, al is dat op de filmpjes denk ik ook wel een beetje te zien.

15-12-2011
voor onze Kyra zijn wij opzoek naar een heel speciaal plekje. Meer informatie hierover op de kitten pagina.


14-12-2011
Het gaat goed met de kleine dondertjes. De kleintjes van Noa ontwikkelen zich nu ook in een rap tempo. Gingen de kids van Lily afgelopen week pas voor het eerst door het kattenluik naar de bijkeuken, de kleintjes van Noa vliegen die van Lily nu al achterna door het kattenluik. Tja, die hebben de oudere kittens waar ze zich aan op trekken, dat wordt dus extra feest voor ons ............

Afgelopen maandag hebben de kids van Lily hun eerste inenting gehad. In de auto en tijdens het algemene onderzoek gedroegen ze zich heel stoer en leken ze weinig onder de indruk te zijn, maar dat prikje aan het eind van het onderzoek, dat vonden de meesten toch niet zo leuk ;-)
De 2e inenting staat voor maandag 2 januari ingepland en dan krijgen de kleintjes van Noa hun eerste inenting. Die dag gaan we dus met zijn allen met 12 kittens naar de dierenarts. Dat is toch ook iets wat je niet dagelijks meemaakt hihi.

06-12-2011
Nieuwe foto's op de kitten pagina geplaatst.
Voor ons gaat de tijd enorm snel. De kittens van Lily zijn alweer 8 weken. Met veel moeite hebben we nu dan toch de knoop doorgehakt en definitief er voor gekozen om het blue bicolor poesje van Lily te houden. Alle poesjes hebben wel iets wat ons aanspreekt en dan is het behoorlijk wikken en wegen om te bepalen wie uiteindelijk toch de meeste plus puntjes voor fok en eventueel show heeft.
De kittens van Noa zijn inmiddels ook alweer 5 weken. Uit dit nestje ben ik vanaf begin af aan helemaal als een blok gevallen voor het blue point katertje en dat is nog altijd niet verandert, die gaat dus absoluut bij ons blijven. Het liefste zou ik ook alle drie de poesjes uit het nestje van Noa willen houden. Maar dat is niet de bedoeling, daar zullen we dus toch ook nog echt een keus in moeten gaan maken.

25-11-2011
De foto's die ik afgelopen week nog heb kunnen maken staan op de kitten pagina. Nog niet alle kittens van Noa staan op de foto. De ontbrekende volgen hopelijk snel.Ook het schema voor de gewichtjes is weer bijgewerkt.

21-11-2011
Afgelopen weekend hebben wij afscheid moeten nemen van een kitten van Noa. Dit gebeurde heel onverwachts en we hebben ook geen idee wat de oorzaak zou kunnen zijn geweest. We hebben uitgebreid contact gehad met de dierenarts hierover, maar het heeft niet mogen baten.
Op dit moment is er geen enkele aanwijzing dat er ook maar iets met een van de andere kittens of volwassen katten aan de hand is, maar de schrik zit er bij ons natuurlijk goed in.
Deze gebeurtenis heeft er flink in gehakt bij ons allemaal. We weten dat het er bij hoort, leggen de kinderen ook altijd uit dat ieder levend wezen in principe maar aan een zijden draadje hangt. Maar nu het dan ook echt een keer gebeurt is, is het toch best moeilijk om ze te troosten. We hebben dan ook maar gewoon met z'n alle even flink zitten janken. Daarna moest ik wel even een knop om zetten. Hoe moeilijk zo'n afscheid ook is, de rest gaat gewoon door. Het blijven toch nog steeds 2 grote nesten om voor te zorgen, plus de "gewone" dagelijkse bezigheden.......
We doen ons best om de wekelijkse foto's en filmpjes alsnog te maken. Als eerste zullen dat de filmpjes worden, dat gaat toch een stuk makkelijker en dus ook sneller.

13-11-2011
Foto's en gewichtjes bijgewerkt op de kitten pagina, en er staan nieuwe filmpjes op ons video kanaal. Bij de kittens van Noa gaan de oogjes open. Wat zijn dat toch ook mooie bolletjes aan het worden.

06-11-2011
Nieuwe foto's van de kittens van Lily op de kitten pagina geplaatst en de gewichtjes van de kittens van Noa. Er staan ook nog heel wat leuke filmpjes op de film camera te wachten om te worden verwerkt, hopelijk lukt me dat vandaag of morgen. Met de moedertjes en de kittens gaat het goed.

04-11-2011
De kittens van Lily zijn nu vier weken. Ze beginnen al wat vlees te eten en zijn verder vooral druk met spelen en slapen.
Afgelopen dinsdag is ons Ragdoll poesje Noa bevallen, hieronder het verhaal rondom haar bevalling;

Vanaf zaterdag 29 oktober was ik al bij Noa gaan slapen. Ze was die dag 60 dagen zwanger en ik had geen idee of ze het me wel zou laten weten wanneer de bevalling op handen zou zijn. Aan haar loopje zag je duidelijk dat ze hoog zwanger was, ze sliep ook veel, maar verder merkte we die dagen eigenlijk niet veel. Zo werd het dinsdag, en ook die verliep rustig. Het viel me wel op dat ze vaker naar de kattenbak ging, iets wat Lily ook deed een dag voor de bevalling. Ze mauwde ook wel een keer vaker dan gebruikelijk naar mij, maar verder merkte we toch echt niet iets aan haar.
Tijdens het avond eten mauwde ze ook een paar keer en ik besloot samen met mijn dochtertje Tara  alvast naar boven te gaan. Noa liep met ons mee en op het matras in de katten kamer heb ik Tara een verhaaltje voorgelezen. Noa zocht nu duidelijk steun bij ons en om 19:25 zag ik tot mijn verbazing de eerste persweeŽn al en om 19:50 werd het eerste kitten al geboren en dat kitten geeft direct een luide kreet, iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt en Noa weet zich even geen raad. Om 20:06 het tweede en 20:15 het derde kitten. In de tussentijd brengt mijn man onze kinderen naar bed. Maar goed ook want het wordt langzaamaan een zooitje in het kraambed. Noa doet haar best om de kittens schoon te likken, maar ik krijg haar niet zo ver om de navelstrengetjes door te kauwen en de placenta's laat ze al helemaal links liggen. Wat ben ik dan ook blij dat ik er bij ben en haar kan helpen de kittens af te navelen. Veel tijd krijg ik daar trouwens niet voor. Om 20:29 word nummer 4 geboren, bij het zien van dit kitten (nog in het vlies verpakt) en direct de bijbehorende bleek uitziende placenta is het mij al direct duidelijk dat er iets niet klopt. Ik maak het vlies open, Noa geeft ook nog wel even een lik maar word direct weer afgeleid door de andere piepende kittens. Ik til het koppie op wat direct meega slap aanvoelt net of het geen nekwervels heeft. Verder lijkt het kitten uitwendig in ieder geval wel intact, maar het voelt heel pudding achtig. Het koppie, de oortjes, alles is ook lang niet zover ontwikkeld als de andere kittens,
de pootjes hadden ook nog geen nageltjes. Ik vermoed dat dit kitten toch zeker al een week maar misschien zelfs al wel twee weken voor de bevalling was overleden. Het is sneu om te zien dus leg ik het doode kitten terzijde en focus mij weer op Noa die echt veel ondersteuning nodig heeft. Luid piepende kittens in combinatie met pers weeen maakt dat Noa nog al eens grommende geluidjes maakt, tegen wie of wat is mij niet geheel duidelijk maar ik houd haar toch goed in de gaten.
Om 20:58 word kitten 5 geboren, ook dit kitten mag ik af navelen, uiteindelijk krijg ik Noa dan toch eindelijk wel zo ver dat ze de placenta van dit kitten op eet. Voor mij toch weer een geruststelling. Er lijkt nu wat rust te komen. Manlief komt even om het hoekje kijken of hij helpen kan. Ik vertel hem over het doode kitten en dat het nu rustig lijkt. Ik zeg hem nog dat een nestje van vier om te voeden en verzorgen voor Noa (en mij) heel mooi is.
Net op het moment dat ik het nest wil gaan verschonen komen er toch weer persweeŽn en om 21:38 word kitten 6 geboren, om 21:50 nummer 7 en om 22:05 nummer 8. De verbazing slaat toe, heb ik wel goed geteld, zijn we nu dan wel klaar of.......... Even later komt manlief nog even welterusten zeggen nog in de veronderstelling dat we al een poosje klaar zijn en vier levende kittens hebben. Hij ziet mij, kijkt op mijn bloknoot en leest 8, waarop ik zeg dat ik niet eens durf te zeggen of we nu dan wel echt klaar zijn.
Uiteindelijk blijkt het toch bij deze 8 te blijven. Maar wat een pieperts zijn dit Noa doet haar best maar kijkt mij regelmatig met haar grote ogen aan met daarin een blik van help wat moet ik nu dan toch. Ik help haar waar ik kan, help de kittens bij het zoeken van een tepel, knuffel Noa zoveel als ze maar wil, slapen lukt dan ook nauwelijks.

De volgende ochtend wil Noa toch al wel haar kraambed uit, drinkt wat, eet wat en wil graag naar beneden. Ik laat haar begaan, houd haar in de gaten en help haar te herinneren dat er boven wel wat op haar ligt te wachten. Zo gaat de dag verder en zie ik Noa steeds meer groeien in haar rol van moeder zijn. Ik maak een paar mooie foto's en bedolf Noa met complimentjes.
Het is woensdag middag en mijn kinderen zijn dus thuis. Onverwachts komen er een paar klasgenootjes op kraamvisite bij Lily en haar kittens. Moe als ik ben laat ik het allemaal over me heen komen en geniet van de enthousiaste kinderen. De rest van het huishouden komt later wel.

Vroeg in de avond kruip ik in mijn bedje naast Noa. Ik val vlot in slaap, maar niet voor lang. De kittens waren erg onrustig en daardoor Noa ook, en kon ik dus niet slapen, met als gevolg dat ik uiteindelijk maar tegen ze aan ben gaan liggen en ze Reiki heb gegeven. Terwijl ik daar zo lag met Noa en haar 7 kittens omarmd werd alles wel rustig maar zag ik dat er nog steeds weeŽn activiteit was.
De volgende ochtend vond ik op de grond een stukje placenta, maar na een poosje bij haar te hebben gezeten bleek de baarmoeder nog steeds actief te zijn en kwam er ook wat stroperig bloed uit, niet veel maar toch...
Bij de dierenarts is er een foto gemaakt die in ieder geval aan gaf dat er geen kitten meer zit, toch is er een duidelijke verdikking vlak bij de uitgang te zien en voelen. Aan gezien ik bij alle kittens de navelstreng eigenhandig heb mogen af navelen en dus ook alle placenta's in handen heb gehad, wist ik zeker dat alle placenta's waren meegekomen. Een achtergebleven placenta kan het dus niet zijn. Misschien wel nog een stukje, of een placenta van een kitten wat niet verder ontwikkeld is, of het is een plek waar een placenta heeft gezeten wat niet dicht gegaan is.
Geen reden in ieder geval om haar te opereren, wel gaat ze aan de antibiotica en ga ik, samen met Noa haar kittens, mijn best doen om de baarmoeder haar werk te laten doen. De antibiotica is om te voorkomen dat er een ontsteking zou kunnen gaan ontstaan.

En baarmoeder ontsteking........daar hebben we voorlopig wel even onze buik van vol. Dat was per slot van rekening de reden waardoor we Noa zo kort na Lily hebben moeten laten dekken.
Een dag nadat we Lily naar de dekkater hadden gebracht ontdekte ik namelijk dat Noa een open baarmoeder ontsteking had. Nadat we deze baarmoeder ontsteking wonder boven wonder hadden overwonnen, kregen we het advies om Noa zodra ze weer krols werd direct te laten dekken.

Het is toch een wonder dat een poesje na zo'n baarmoeder ontsteking zo'n groot nest voortbrengt! Vooral als we bedenken dat toen we Noa bij de dekkater ophaalde, we er met zijn allen sterk rekening mee hielden dat er geen dekking plaats had gevonden en ze dus niet zwanger zou zijn. Zo zie je maar weer wat er ongezien allemaal gebeuren kan..........


27-10-2011
Samen staan we sterk zullen we maar zeggen. De groei van de kittens van Lily gaat dan wel wat minder explosief dan in de eerste week, toch zit er een mooie opgaande lijn in. De ontwikkeling gaat nu ook rap. Het staan en lopen gaat nog wel heel wiebelig en dat maakt het maken van foto's er niet makkelijker op. Toch hebben we ons best gedaan om van ieder kitten afzonderlijk een mooie foto te maken. Deze foto's staan op de kitten pagina.

22-10-2011
Vandaag toch begonnen met het bijvoeren van de kittens. Moeder Lily eet inmiddels wel haar vlees soepje weer wat beter, maar de diarree is toch echt nog niet overwonnen.

21-10-2011
Vandaag zijn de kittens al weer 2 weken. Op dit moment heeft moeder Lily last van diarree. Uit onderzoek blijkt het gelukkig niet om een parasiet te gaan en we hopen dan ook dat we het weer snel onder controle hebben. Normaal gesproken is diarree al vervelend maar als een poes daarbij ook nog eens 6 kittens te voeden heeft.........Wij zijn dan ook best een beetje ongerust en houden alles zeer nauwlettend in de gaten. Het is ook wel te zien dat de groei van de kittens iets minder explosief gaat als in het begin. De kittens zien er nog altijd voldaan uit en lijken zelf geen last te hebben.
Ik krijg veel vragen over wat de kleuren van de kittens zijn, ik zal de vermoedelijke kleuren op de kitten pagina zetten maar ik ben van 2 kittens nog niet 200% zeker of ik het goed heb.

18-10-2011
Lily en haar kittens doen het super goed. De oogjes gaan open, ze gaan hun hoofdjes al wat rechter op houden en ze doen zelfs al een poging tot spelen met elkaar. Het is allemaal zo mooi om weer te mogen meemaken.
Op ons Youtube kanaal staan nu ook een aantal filmpjes van het kleine spul. Helaas lukt het me maar niet om de korte stukjes film die ik maak te bewerken tot ťťn geheel. En helaas staan de filmpjes op het youtube kanaal ook nog eens door elkaar. Toch zijn deze filmpjes een leuk extra en zijn ze vaak nog leuker dan de stilstaande beelden. En die stilstaande beelden zijn bij dit donkere weer ook helemaal zo makkelijk nog niet om te maken;-)

10-10-2011
Vanmorgen vond Lily het nodig om met haar kinders te gaan verhuizen. Gelukkig koos ze voor haar nieuwe onderkomen de werpkist die op dezelfde kamer staat. We waren er dan ook op voorbereid dat ze haar instinct ten uitvoer wilde brengen en hadden er van te voren al voor gezorgd dat ze keuze uit meerdere plekjes om te bevallen of zo nodig te verhuizen zoals nu dus. We hebben haar dan ook met een gerust hard haar gang kunnen laten gaan.

08-10-2011
In de nacht van donderdag op vrijdag heeft Lily 6 kittens op de wereld gebracht. Ze had een behoorlijk lange aanloop nodig voordat ze zich aan de persweeŽn kon overgeven. Vanaf woensdag hield ze me al continu in de gaten, zodra ik zo'n 4 meter bij haar vandaan was kwam ze me achterna. Vanaf zondag sliep ik al bij haar op de katten kamer. Maar in de nacht van woensdag op donderdag kreeg ik weinig kans tot slapen, ze was erg onrustig en mauwde veel. Donderdag werd dit gedrag nog een tandje hardnekkiger en ze ging regelmatig in de bench liggen waarbij het heel sterk leek op dat ze ook echt weeŽn aan het opvangen was.
Zodra ik ook maar even opstond kwam Lily ook omhoog en als ik ook maar even de kamer wilde verlaten wilde ze meteen met me mee.
We zijn die donderdag dan ook nauwelijks de kamer af geweest. S'avonds was ik (gelukkig) vrij vroeg in slaap gevallen. Daardoor had ik namelijk toch al een uurtje geslapen voordat ik door Lily werd wakker gemaakt. Doordat we al een paar keer dachten dat het zou gaan beginnen wist ik nu ook niet direct hoe we er voor stonden, maar al gauw bleek dat de weeŽn zwaarder werden. Met als gevolg dat we voor half 4 (3:30 uur) s'morgens 6 Ragdoll kittens rijker waren.
Lily is een ontzettend goed en lief moedertje, maar ze is wel een moedertje dat heel veel steun vraagt. Ook nadat de kleintjes geboren zijn wil ze de eerste dag niet alleen gelaten worden. Ik dank dan ook mijn man voor het klaar maken van het eten en het verzorgen van de kinderen. En ik dank mijn kinderen voor het helpen bijstaan en geruststellen van Lily.
Op de kitten pagina staan de foto's.

04-10-2011
Vandaag is het Dierendag. Vanaf dat we Lily naar de dekkater hadden gebracht leek het mij al leuk als ze dan op dierendag zou bevallen. Ze zit vandaag op dag 61 dus theoretisch zou het kunnen. En eerlijk gezegd waren we vorige week al bang dat we dag 60 niet eens zouden gaan halen. Gelukkig is dat gelukt en tot nu toe geeft ze ook nog geen tekenen dat er binnen een paar uur wat zal gaan gebeuren. Haar vorige 2 nestjes heeft ze allebei op dag 63 ter wereld gebracht. Dus wie weet doet ze dat nu ook weer.

28-09-2011
Nieuwe foto's van Armani toegevoegd bij vorige nestjes en foto's van de zwangere dames geplaatst op de kitten pagina.

24-09-2011
De afgelopen dagen zijn Noa haar tepeltjes toch echt wel roze geworden. Verder merken we eigenlijk nog helemaal niets aan haar. Bij Lily begon haar buik met 3 weken zwangerschap al duidelijk te groeien en merkte je ook duidelijk een verandering in haar gedrag. Ze sliep meer en kon af en toe behoorlijk chagrijnig uit de hoek komen. Dat is bij Noa (nog) niet het geval, maar voor Noa is dit haar eerste zwangerschap en voor Lily is het de derde zwangerschap. Daarbij is natuurlijk geen ťťn zwangerschap hetzelfde. Voor nu gaan we er dan toch ook wel vanuit dat Noa ook zwanger is.

Op de pagina "vorige nestjes" kan nu eindelijk bij alle Ragdolls, die bij ons zijn geboren, op hun naam worden geklikt om zo de foto's van toen naar nu te bewonderen. Uiteraard hoop ik hier regelmatig wat nieuwe foto's en/of berichtjes bij te mogen plaatsen. Van een aantal Ragdolls heb ik ook gegevens over hun gewicht kunnen plaatsen.
Zo kunnen wij en bezoekers van onze website de ontwikkeling van onze nestjes volgen en met elkaar vergelijken.

20-09-2011
Lily is nu bijna 7 weken zwanger en hobbelt lekker rond. Of Noa nu ook zwanger is kunnen we nog niet zien. Hopelijk krijgen we nog wat duidelijkere tekenen of het nu wel of niet zo is. Het blijft voorlopig dus spannend.

12-09-2011
In het keuze menu hierboven staat nu een link naar het youtube kanaal van All we need is ... Ragdolls. Hier zijn filmpjes te zien die wij in onze cattery gemaakt hebben van onze Ragdolls.

05-09-2011

De eerste schooldag is vandaag bij ons begonnen. Het is weer even wennen, maar ook wel lekker om overdag iets meer rust in huis te hebben. Zo kunnen we ons lekker voorbereiden op de komende nestjes. Lily doet het vooral lekker rustig aan. Ze begint ook al duidelijk wat dikker te worden. Al past ze wat haar betreft nog altijd in een schoenen doos ;-)

Ons Ragdoll poesje Noa is inmiddels ook bij de dekkater geweest. Het is nog niet te zeggen of dit logeer partijtje ook tot een zwangerschap zal leiden. Er zijn geen dekkingen waargenomen. Wel vonden ze elkaar lief en regelmatig was er een kleedje op zo'n manier verschoven dat we het vermoeden hebben dat er toch wel iets gebeurt zou kunnen zijn. Het is dus echt afwachten.

29-08-2011
Afgelopen vrijdag zijn wij terug gekomen van een zonovergoten vakantie. Bij thuiskomst hebben we de koffers uitgepakt en direct weer spullen ingepakt voor een kattenshow afgelopen zondag in BelgiŽ.

Bij thuiskomst van onze vakantie zijn we ook direct Lily gaan observeren om er achter te komen of ze zwanger is. En ja hoor zoals het er nu naar uit ziet is Lily zwanger. Haar tepeltjes kleuren mooi roze en ze is zelfs ook al wat aangekomen. Het blijft natuurlijk spannend hoe de zwangerschap verder zal verlopen, hoe de bevalling zal gaan en hoe de samenstelling van het nestje zal zijn. Zelf hoop ik dat er een heel lief en mooi meisje voor onszelf tussen zal zitten. We verwachten dat ze in het 2e weekend van oktober zal bevallen.

05-08-2011
Lily is weer thuis van een logeer partijtje bij dekkater Hunter. Voor Lily waren de eerste uurtjes van dat logeer partijtje wel even wennen, maar al snel kon ze zijn charmes niet weerstaan. Hunter had ons al om zijn pootjes gebonden, wij waren dan ook opslag verliefd op hem, maar of Lily daar ook zo over zou denken moesten we natuurlijk nog maar afwachten.
Vanaf het moment dat Lily eenmaal uit haar schuilplaats tevoorschijn kwam was het dikke mik met die twee. Er hebben verscheidene dekkingen plaats gevonden. Ze hadden elkaar dan ook echt gevonden en gedroegen zich als een verliefd stelletje. Mooier konden we het niet wensen denk ik dan maar weer ;-)

03-08-2011
De afgelopen twee weken hebben wij zitten wachten op de krolse dagen van Noa en Kyra in de hoop dat we ťťn of misschien zelfs wel beide dames naar de dekkater konden brengen. Lily zouden we dan pas ergens in de winter of het voorjaar van 2012 weer laten dekken.

Maar hoe goed je zo'n planning ook voorbereid en uitstippelt, moedertje natuur laar zich niet dwingen. Uiteindelijk werd ťťn van de dames dan ook wel krols, maar laat dat nu net Lily zijn i.p.v. Noa of Kyra. Naast deze hormonale kwestie hebben we ook nog rekening te houden met verschillende agenda's, die van onszelf en die van de dekkater eigenaren.
Vanmorgen hebben wij dan ook besloten onze planning behoorlijk om te gooien en hebben wij Lily naar de dekkater gebracht. Als moedertje natuur Lily als eerste aanwijst, wie zijn wij dan om daar tegen in te gaan. En wanneer Noa en/of Kyra dan aan de beurt zijn..........tja dat wachten we dan maar gewoon af.

01-08-2011
Hieper-de-piep-hoera onze Kyra is 1 jaar.

22-07-2011
We hebben een dekkater voor Kyra gevonden, zie de pagina planning voor meer informatie. Op de pagina Fok visie staat ook eindelijk een stuk tekst. En ook Noa en Kyra hun pagina's zijn weer bijgewerkt. Ze zijn beiden bij de radioloog geweest voor hun echografisch onderzoek op HCM en PKD en ze zijn daar beiden voor goed gekeurd. Toch altijd weer een spannend moment, vooral zo'n eerste keer. Hoe zullen de dames het hele onderzoek ondergaan en wat vindt de radioloog van de meiden. Noa en Kyra waren echt poes lief zowel tijdens de auto rit (van 1,5 uur heen en 1,5 uur terug), als tijdens het onderzoek zelf. Een hele opluchting dus weer.

12-07-2011
Ik ben zo kritisch (met alles) dat ik het mijzelf wel erg lastig maak wat betreft de selectie voor de toekomstige vaders van onze toekomstige kittens. De planning heb ik dan ook nog altijd niet geheel rond. Het kan dan ook maar zo zijn dat wat er nu staat toch weer iets verschoven wordt. Achter de schermen ben ik hier al tijden heel druk mee en hopelijk zal ik binnenkort meer weten.

04-07-2011

Onze jonge dametjes hebben enorm last van hun hormonen, maar we zullen toch echt nog even tijd moeten rekken voordat ze naar een dekkater mogen.

Op de pagina planning staat al wel een voorproefje van wat zou kunnen gaan komen.

Ook de pagina's van de dames zijn weer aangepast. Hier staat nu ook een schema van de voorouders. Van enkele voorouders heb ik nog foto's kunnen opsporen. Zo kunnen we goed zien waar hun uiterlijk en bouw vandaan komt.

23-06-2011
Noa heeft eindelijk ook een eigen pagina gekregen. Zie hier.

14-05-2011
Balou is er weer! Vanmorgen werd hij een paar huizen verderop in de tuin gevonden. Hij is erg vies, de plekken smeer zitten op zijn rug, maar verder lijkt hij wel ongedeerd. We laten hem eerst maar even goed uitrusten en houden hem goed in de gaten.
We hebben ons wel vaker af gevraagd wat hij zou doen als hij toch eens echt wist te ontsnappen. Zou hij dan net als de meeste katten even later weer voor de deur staan? Zou hij weer uit zichzelf naar huis terug komen?
Tja, kun je een paar huizen verder op thuis noemen. Voorlopig houden we hem weer extra goed in de gaten en mag hij alleen nog maar samen met ons even buiten spelen.

14-05-2011
Ondanks al onze voorzorgsmaatregelen is het Balou toch weer gelukt om te ontsnappen. Gisteren avond (op vrijdag de 13e) was hij plots niet meer in onze tuin. Normaal gesproken als hij ons tussen de bennen door naar buiten glipte liet hij zich makkelijk weer pakken en terug brengen. Maar dit keer hebben wij gezocht en gezocht maar konden we hem nergens meer vinden. Hij liet ook niet zijn zielige mauwtje horen om te zeggen: “help baasje, waar ben ik nu dan toch beland” wat hij normaal wel in zo’n situatie doet. Hij is niet gewend om los buiten te lopen en we weten dan ook niet of hij weer uit zichzelf thuis zal komen, we zijn dan ook erg bezorgd.

10-05-2011
De show in Arnhem ging weer net zo goed als de show in Duitsland.

Kyra heeft in Duitsland U2 en in Arnhem U1 gehaald.
Noa heeft in Duitsland U1 en in Arnhem ook U1 gehaald.

Het zijn dus veel belovende dametjes. Nog vol in ontwikkeling en dat hoort ook bij hun leeftijd.

20-04-2011
Zondag 24 april zijn Kyra en Noa op de show in Arnhem te bewonderen. Best spannend wat de keurmeesters van deze twee jonge dametjes zullen vinden. Acht maanden zijn ze nu, jonge pubers kun je wel zeggen. Vandaag is Noa voor het eerst krols, maar dat kunnen we alleen zien doordat we haar zo goed kennen anders zou je het niet eens in de gaten hebben. Wie weet zet het de komende dagen door, maar het kan ook hierbij blijven.
Voor ons verandert er voorlopig weinig. Ze genieten met volle teugen van hun kitten tijd bij ons en wij genieten mee. Het is heerlijk om te zien hoe ze samen kunnen ravotten en onze Balou doet daar graag aan mee. Lily is veel meer op zich zelf. Af en toe laat Lily de andere Ragdolls even weten dat ze zich zelf nog altijd wel de belangrijkste persoon hier in huis vind. Lily heeft het dan vooral op Noa voorzien en die is daar dan ook niet blij mee. Gelukkig gebeurt dit niet meer dagelijks en als het gebeurt is het ook niet meer zo heftig.

22-03-2011
Op 19 maart zijn wij met Kyra en Noa op een show in Duitsland geweest. Vanwege de afstand, ruim 4 uur rijden, hebben we daar ook met katten en al in een hotel overnacht.
Het is een hele onderneming geweest, heel erg druk weekend (met 2 overnachtingen) maar gelukkig is alles wel goed gegaan. Totaal waren daar 250 katten waarvan 43 Ragdolls te bewonderen. Noa en Kyra hebben het uitstekend gedaan. Ze hebben geen prijzen gewonen maar zaten er wel heel dicht bij. Dus wie weet dat ze een volgende keer wel een prijs in de wacht slepen. Ze zijn natuurlijk ook nog jong en zo'n eerste keer was ook wel heel spannend. 
En wat een mooie katers hebben we ook weer gezien, het leek wel lui lekker land. Ze kunnen er ook zo heerlijk lui bij liggen. 

11-02-2011

De kittens van ons laatste nestje zijn al weer lang en breed de deur uit. En onze twee nieuwe dametjes zijn inmiddels ook al weer een half jaar. Wat gaat de tijd toch snel. Het lijkt ons leuk om in de komende maanden eens met onze dametjes naar een paar shows te gaan. We zijn toch wel heel nieuwsgierig hoe onze dametjes dat zouden vinden.

14-12-2010
Er zijn eindelijk weer nieuwe kitten foto's geplaatst op de kittenpagina. Achter de schermen ben ik nog druk bezig met een eigen pagina van ons nieuwe poesje Noa. Ja, ja, al vele maanden ben ik aan het zoeken geweest naar een poesje wat geschikt is voor de fok met als gevolg dat, juist nu we zelf een nest van 6 Ragdoll katertjes hebben, er twee nieuwe poesjes bij zijn gekomen.

09-11-2010

Ons nieuwe poesje Kyra heeft haar eigen pagina gekregen zie de pagina; "Onze Ragdolls". Er komen binnenkort nog nieuwe foto's van haar bij.

05-11-2010
Nieuwe kitten foto's geplaatst op de kitten pagina.

28-10-2010
Nieuwe kitten foto's geplaatst op de kitten pagina. De eerste geintereseerden zijn al wezen kijken en direct ook verliefd geworden.
Zelf waren we best een beetje teleurgesteld dat er in dit nestje geen poesje zit wat bij ons zou mogen blijven. We zijn toch al best lang op zoek naar nog een fokpoesje. Onze wens is niet onopgemerkt gebleven en zodoende werd ons geheel onverwachts de mogelijkheid geboden om een heel mooi meisje aan te schaven. Binnen kort krijgt zij haar eigen pagina en daar zullen wij meer over haar vertellen.

20-10-2010
Nieuwe kitten foto's geplaatst op de kitten pagina.
Op 21 November verzorgd Ragdoll Club BeNeLux weer een Ragdoll special tijdens de katten show van de Belgian Cat Club. De show wordt gehouden in de Neckerhal te Mechelen, BelgiŽ.

13-10-2010

Op de kitten pagina zijn nu dan toch eindelijk foto's van ieder kitten apart geplaatst.

11-10-2010
Eindelijk mijn computer weer terug. Er valt dus heel wat bij te werken.

28-09-2010
Mijn computer heeft helaas een defect waarvoor hij gerepareerd moet worden. Update's met foto's en al kunnen dus even uitblijven. Eventueel ben ik ook op hyves te vinden onder Annouk Fennis. Daar zullen zolang dan wat foto's op te vinden zijn.

23-09-2010
In de middag van 20 september begonnen dan toch de voorweeŽn. Daarbij wilde ze dan ook zo dicht mogelijk bij mij zijn en kroop op een gegeven moment tijdens zo’n wee in mijn vestje. Uiteindelijk gebeurt er deze dag niet meer dan de nodige voorweeŽn en ook de nacht blijft redelijk rustig.
In de vroege ochtend van 21 september begonnen dan toch de persweeŽn. Ik steun haar zo goed als ik kan en om 5:50 word het eerste kitten geboren. De eerste 4 kittens worden met een tussenpozen van 10 tot 15 minuten achter elkaar geboren. Nummer 5 en 6 komen bijna anderhalf uur later.

Met moeder Lily en haar kittens gaat het goed, ze zijn de eerste dag al heel mooi aangekomen. Lily vraagt erg veel aandacht van mij en zolang ik haar daarmee gerust kan stellen krijgt ze die aandacht ook. Ze is al een stuk rustiger dan vorig jaar met haar eerste nestje, ik mag al af en toe even van haar naar beneden zonder dat ze het hele huis bij elkaar mauwt.
Ze is ook nog niet gaan slepen met de kittens en daar ben ik toch wel heel blij mee. Meer foto's zijn op de kitten pagina te bewonderen.


20-09-2010
We hebben een rustig nachtje gehad en zoals het er nu naar uit ziet verwacht ik vandaag ook nog niets. Wel is Lily enorm bezig om de meest gekke plekjes te onderzoeken en daarbij wordt ook onderzocht of ze ergens onder kan kruipen. Dat gaat dan gepaard met een hoop gekrabbel en draaikonterij.

Momenteel houd ik haar met arendsogen in de gaten en verlies ik haar dan ook nauwelijks uit het oog. Dat gaat ook haast niet wand ze wijkt zelf nauwelijks nog van mijn zijde. Als ik van de ene ruimte naar de andere loop, loopt ze me achterna. Hoe meer ze dat doet hoe moeilijker ik het vind om nog van de ene naar de andere ruimte te lopen. Ze heeft toch haar rust nodig.

Als ik haar even niet zie dan is ze dus weer een plekje aan het inspecteren. Ik ga dan altijd even kijken waar ze zit. Zo gisteren avond dus ook weer. Ik zoeken en zoeken waar zit ze dit keer dan toch. Uiteindelijk vond ik haar in ons bed, maar niet gewoon onder de dekens nee… Ze zat helemaal onder de molton die toch redelijk stevig om het matras heen zit. Vermoedelijk heeft hij toch ergens iets losser gezeten al was ons dat totaal niet opgevallen.


13-09-2010
Nog een dag of 10 en dan verwachten we Lily haar tweede nestje kittens. De werpkist staat weer bij ons op de slaapkamer en is ook al uitgebreid, door Lily zelf, geÔnspecteerd. De voorraad met benodigdheden is gecontroleerd en daar waar nodig aangevuld.
Lily doet het steeds rustiger aan. Er wordt dan ook meer en meer tijd benut aan slapen en eten, eten en slapen......... Voor het afgelopen weekend maakte ze nog wel een sprintje, maar of ze dat nog een keer zal doen vraag ik mij af. Verder knuffeld ze ook erg graag met ons en met Balou. Ze wordt hier dan ook heerlijk vertroeteld.
Lily zit eigenlijk altijd al mooi in haar vacht, toch vind ik haar nu nog mooier. Zal dat bij poezen net als bij mensen zijn, dat de haardos voller wordt en glanzender? Zal een poes er in haar zwangerschap ook stralender uitzien? Nou, volgens mij in ieder geval wel!

27-08-2010
De pagina van "vorig nestje" is aangepast en komende week word er nog meer aan toegevoegd.


Trouwfoto
25-08-2010
Afgelopen week was ik het ťťn en ander aan het voorbereiden voor 24 augustus. Op deze dag is namelijk ons eerste nestje Ragdolls 1 jaar geworden en het was ook nog eens onze trouwdag. Reden genoeg om deze dag een feestelijk tintje te geven. Toch hebben wij deze dag door het overlijden van een familielid heel anders doorgemaakt.
Op 24 augustus 2010 hebben wij Henk kluvers naar zijn laatste rustplaats gebracht. Op 24 augustus, maar dan 9 jaar geleden, had Henk Kluvers ons met zijn mooie oldtimer het huwelijksbootje ingereden. 

Wat Lily haar zwangerschap betreft, ze is al zo dik aan het worden dat we er toch echt wel vanuit gaan dat ze zwanger is. Ze zit nu in haar 5e week en in het laatste weekend van september verwachten wij dan ook haar kittens. 07-08-2010 Azarar hier 11 maanden.
Hier dan de beloofde foto van Azarar. Een zoon van Lily en Chivu uit het nestje van vorig jaar. Hij weegt nu zo'n 7,5 kilo mijn dochtertje demonstreerd hier dan ook dat ze echt wel spierballen heeft :-)

Azarar hier 10 weken.Azarar lijkt sprekend op zijn vader Chivu en dat komt natuurlijk ook doordat hij dezelfde kleur en aftekening heeft. Hier nog even een foto van uit zijn kitten tijd.  Voor ons is dit echt genieten, zien hoe ze uitgroeien, zien hoe goed ze het hebben bij hun nieuwe personeel en zien hoe liefdevol ze in het gezin zijn opgenomen. Daar doen we het voor.

Lily houd het nog even spannend. Ik kan nog geen duidelijke tekenen zien van een zwangerschap. We zullen nog even geduld moeten hebben.

03-08-2010
Lily is bij dekkater Axel geweest. Nu dus afwachten of ze ook zwanger is. Ook zijn wij op bezoek geweest bij een zoon van Lily uit het nestje van vorig jaar. Wat een beer van een kerel is dat geworden. Komende week zal ik nieuwe foto's van hem op de website zetten.

06-07-2010
De planning zoals ik op mijn website had staan (een combinatie met een bleu colorpoint kater) is toch verandert. Er is namelijk nog een andere kater die ik echt helemaal super vind, hij heeft zo’n heerlijk karakter wat hij ook nog eens heel goed doorgeeft aan zijn nageslacht. Van hem zou ik dolgraag een nestje willen. Nu is het zo dat de eigenaresse van deze super relaxte kater, mij pas heeft laten weten dat ze hem hoogst waarschijnlijk over een half jaartje wil laten castreren zodat hij van zijn welverdiende pensioen kan gaan genieten. Dus als ik nog van hem een nestje zou willen dan zal ik Lily bij de komende krolsheid naar hem moeten brengen. De kater waar we eerst heen wilde is nog jong dus dat kan altijd nog.

Op dit moment wachten wij met spanning op het moment dat Lily weer krols is, want dan mag ze naar de dekkater. Dat zou maar zo binnen een paar dagen kunnen zijn, maar het kan ook nog enkele weken duren. We kunnen dus ook nog niets zeggen over wanneer we weer kittens zullen krijgen.

07-06-2010
Gister avond heb ik het programma van undercover in Nederland zitten kijken met het onderwerp illegale  hondenhandel. Het is echt te triest voor woorden dat illegale hondenhandel zo makkelijk is in Nederland, zo makkelijk dat Nederland gewoon gebruikt wordt voor het "wit wassen" van puppy's uit de voormalige Oostbloklanden. In BelgiŽ schijnt de wet-en regelgeving zo te zijn dat de illegale hondenhandel daar niet meer kan opereren, waarom worden die wetten in Nederland ook niet zo aangepast?
In dit geval ging het om honden maar het had net zo goed om raskatten kunnen gaan. Het mag dan leuk zijn om te horen dat Nederlandse fokkers het goed doen en dat ze goede gezonde dieren leveren, maar dat onze goede naam op zo'n manier misbruikt wordt is zeer schrijnend.
Hoe kan een goedwillende fokker in Nederland zich eigenlijk nog onderscheiden van de malafide illegale honden en katten handel?
Heb je het programma gemist of wil je er meer van weten klik dan hier.

20-05-2010
Eindelijk is onze computer weer terug van weggeweest. Wat is dat toch belabberd als zo'n ding in ene mankementen krijgt waar je je uiteraard ook niet op kunt voorbereiden. Maar goed hij is er weer en er zijn totaal geen gegevens verloren gegaan. Al hadden we gelukkig nog wel een back-up kunnen maken voor het geval dat wel nodig was geweest.
In de tussentijd hebben we uiteraard niet stil gezeten. Lily heeft de jaarlijkse testen weer gehad en is volledig goed gekeurd. Op dit moment is ze heerlijk krols, toch laten we deze nog even voorbij gaan in de hoop dat ze over zo'n 6 a 8 weken weer krols wordt en dan mag ze naar de dekkater.
Ook zijn we nog altijd druk zoekende naar versterking voor onze cattery, maar als je zo kieskeurig bent als ik en daarbij ook nog een nieuwkomer in het fokkers wereldje bent dan valt dat echt niet mee. Toch hoop ik dat het niet al te lang zal duren voor we meer zicht hebben op een mooi en vooral lief 2e fok poesje.

12-04-2010
Afgelopen zondag zijn we lekker wezen rondstruinen op de Ragdoll rasdag, in het Euretco Expo Center te Houten (Utrecht). Oeps, daar waren iets meer huisdieren dan alleen maar Ragdolls te bewonderen. Ons ging het natuurlijk voornamelijk om de Ragdolls, maar op de uitzending van het jeugdjournaal van zondag avond 11 april 2010 was duidelijk te zien dat het om veel meer ging. De Ragdoll die in deze uitzending te bewonderen is, is een kater van 11 maanden met een gewicht van 8 kg. en is een half broer van onze kittens. Hij heeft dezelfde vader als het nestje kittens dat wij eind vorig jaar hadden. Eťn van de katers uit ons vorig nestje had met 6 maanden een gewicht van 5 kg. best kans dat die ook nog wel de 8 kg. gaat halen.

Magical Sam Wise Yubarta.Deze dag hebben we ook nog even de kater kunnen bewonderen die de vader van ons toekomstige nestje gaat worden. Zie foto hiernaast en de pagina planning. In het echt is hij nog veel mooier dan de foto die we van hem hebben. Onze dank gaat uit naar Ine Megens van cattery Yubarta voor het mogelijk maken van deze combinatie.
Wij zitten nu al vol spanning wat deze combinatie ons zal gaan brengen. Toch hebben we nog heel veel gedult nodig, voorlopig is het namelijk nog veel te vroeg voor een volgend nestje van onze Lily eerst nog heerlijk genieten van het voorjaar en de zomer. Lily zal voor die tijd ook nog weer gescand worden op HCM en PKD.08-03-2010
Nog altijd lukt het me niet om de foto's op mijn website in een "lightbox" te laten zien. Met ťťn muisklik op de foto een groter exemplaar, zonder dat de pagina verlaten wordt. De uitleg om dat programmaatje op mijn website te zetten klinkt zo eenvoudig, maar om de een of andere reden lukt het me niet. Ondertussen maak ik er voor mijn gevoel echt een bende van. Ik geef niet snel op maar wie weet begin ik gewoon helemaal op nieuw. Het kan dus wel iets langer gaan duren dan gehoopt.

17-02-2010
Eindelijk begint de pagina voor de kittens die bij ons zijn geboren vorm te krijgen. Het is nog niet helemaal zoals ik het hebben wil maar, er kan al wel een kijkje genomen worden.

09-02-2010

Achter de schermen ben ik druk bezig met de website. Er komt een eigen pagina voor de kittens die hier geboren zijn en hoe het nu met ze gaat. De foto's op de website wil ik zo dat ze vergroot bekeken kunnen worden. Er zijn een aantal artikelen die ik aan de website wil toevoegen. enz. enz.
Maar voordat ik kan doen wat ik wil, gaan er al weer heel wat uurtjes zitten in het uitpluizen hoe ik dat allemaal voor elkaar kan krijgen. Al doende zal er ook af en toe best wel even iets niet geheel naar behoren werken, mijn excuses hiervoor, er wordt aan gewerkt.


Gelukkig nieuwjaar.

05-01-2010
Wij zijn weer terug van een heerlijke vakantie. Mocht u ons in de afgelopen 2 weken een berichtje gestuurd hebben, dan zal deze de komende dagen worden beantwoord. Ook de website zal de komende weken weer worden opgefrist.

15-12-2009
De clubmatch was weer een gezellige dag. De poezels hebben zich voorbeeldig gedragen. Meer hierover zal ik in het nieuwe jaar schrijven met leuke foto's erbij. Vanmiddag wordt ons laatste kitten Armani opgehaald en dan krijgen Lily en Balou weer even rust.
En wij kunnen ons weer gaan voorbereiden op de komende feestdagen.

02-12-2009
Langzaamaan wordt het steeds stiller bij ons in huis. Vier van de zes kittens zijn inmiddels uitgevlogen en testen hun nieuwe personeel uit. Na het vertrek van de eerste twee merkten we al wel wat verschil, maar nu er nog maar twee kittens bij ons zijn is het pas echt duidelijk. Ons avontuur van ons eerste nestje Ragdolls loopt op zijn eind. Al blijven wij ons verantwoordelijk voelen voor de rest van hun leven, toch is het ons gelukt om de verzorging uit handen te geven.
Zo'n eerste nestje is toch echt een hele onderneming gebleken. Het was ook absoluut niet het makkelijkste nestje. De eerste weken hebben we heel veel bij moeten voeren omdat Lily behoorlijk ziek is geweest door de melk klierontstekingen. Al doende kwamen we er ook achter dat er in huis toch nog een aantal aanpassingen nodig waren om het ťťn en ander te vergemakkelijken. Dus moest er hals over kop nog worden geklust. Ook het papier werk dat er allemaal bij komt kijken moet niet worden onderschat. De zorgen die er zijn, de slapeloze nachten en het huishouden wat dan pas echt dweilen met de kraan open, met hindernissen, bleek te zijn.

En dan komen de eerste berichten binnen vanuit hun nieuwe onderkomen. De vaak best wel lange autoritten werden niet altijd even leuk gevonden. Maar eenmaal binnen was dat blijkbaar snel vergeten. Van alle vier de kittens die nu uitgevlogen zijn hoorden we dat, zodra het deurtje van het reismandje open ging, de kittens onverschrokken de kamer in liepen en nieuwsgierig op onderzoek uit gingen. Zodra de andere gezinsleden binnen kwamen, werden deze nieuwsgierig bekeken en direct nader onderzocht. Het eten smaakt ze daar net zo lekker als het bij ons smaakte en de nieuwe kattenbakken zijn ook al goed gekeurd.

Dat zijn allemaal mooie berichten waar we dan ook best wel trots op zijn. We hopen dan ook dat we in de toekomst nog meer mooie nestjes met Ragdolletjes groot mogen brengen. Daarvoor zijn wij dan ook opzoek naar weer een heel mooi en vooral lief fokpoesje wat onze cattery wil komen versterken.

25-11-2009
De ingreep is goed verlopen
en maandag middag mocht ik ze dan ook weer ophalen. Van de dierenarts kreeg ik het advies mee om ze de komende 6 ŗ 7 dagen zo rustig mogelijk te houden. Maandag middag/avond hielden ze zich ook wel rustig, maar na een nachtje rust was het hele stel dinsdag al weer aan het rennen. Dat zou ik dus liever niet zien gebeuren, de wondjes zijn natuurlijk nog heel kwetsbaar en nog lang niet dicht. Tja, hoe hou je dan zo'n stel donderstenen rustig? Nou, eigenlijk gewoon niet. We laten ze lekker hun eigen spel spelen, zelf voelen ze het beste wat ze wel en niet kunnen. Zolang wij ze maar niet ergens toe verleiden wat ze zelf niet zouden doen, ze niet oppakken en niet met ze gaan sjouwen, dan komt het wel goed. Verder controleren we natuurlijk met grote regelmaat hoe de wondjes (en de hechtingen bij de dames) er uit zien.

23-11-2009
Vandaag is dan de grote dag. De dag van mijn verjaardag en de dag dat ik de kittens van Lily om 9:00 uur bij de dierenarts mocht brengen voor de castratie en eind van de middag pas weer mag ophalen. Het is hier nu dus raar stil, van de zes kittens is alleen Azura vandaag thuis gebleven. Doordat zij vanwege een hoestje aan de antibiotica heeft gezeten, heeft zij haar laatste inenting nog niet gehad. Daardoor is het voor haar nu nog niet veilig om de hele dag in de dierenkliniek te verblijven. Vanmiddag zal zij haar laatste inenting krijgen en dan is zij ook volledig beschermd. Wel zo'n prettig idee, toch.

18-11-2009
Wie kent niet dat vuurwerk wat je ook wel voetzoekers noemt? Van die dingen die zo griezelig om je voeten heen tollen, dat je niet meer weet welke kant je op kan om ze veilig te ontwijken zonder om te vallen, of te worden geraakt. Iedereen weet vast wel wat ik bedoel. Nou daar hebben wij er nu dus zes van in huis. Erg leuk trouwens om daar een stel pingpong balletjes tussen te gooien. Maar ik kan iedereen er van verzekeren dat er met zo'n nest niets meer definitief te plannen valt.
En dan heb ik het nog niet eens over het huishouden gehad, dat is momenteel dweilen met de kraan open. Maar o, wat kunnen ze heerlijk met elkaar spelen en o, wat zijn ze mooi en o, zo lief (vooral als ze slapen hihihi).

09-11-2009
Wij zijn bij een lezing geweest over meer-kats-huishouden, gegeven door Marcellina Stolting
. Nou ik kan jullie vertellen dat als je ooit een lezing van haar bijwoont, dat je echt met andere ogen naar katten gaat kijken.
Mocht iemand ooit een kat met probleemgedrag hebben of kennen dan is zij absoluut een aanrader. Maar wat natuurlijk veel belangrijker is, is hoe probleemgedrag bij katten te voorkomen. En om die reden waren wij naar deze lezing gegaan.
Als ik geweten had hoe interessant deze lezing voor alle katten liefhebbers geweest is, dan had ik deze lezing zeker onder de aandacht gebracht bij mijn kitten kopers.
Ik ga zeker zo veel mogelijk van haar adviesen in de praktijk brengen en dat zal dan ook op de deze website terug te vinden/lezen zijn.

01-11-2009
November alweer, waar zijn de afgelopen weken gebleven??? Tja, in een huis dat is overgenomen door 6 dol dwaze kittens gaat de tijd dan ook wel erg snel. Er ligt een berg foto's op mij te wachten om op de website geplaatst te worden. Een heel klein voorproefje hiervan staat op de homepage. De rest volgt spoedig.

06-10-2009
Wat gaat de ontwikkeling van de kittens toch snel. Wat hun in ťťn week bij leren, daar hebben onze mensen kindertjes een jaar voor nodig. Inmiddels rennen ze ook niet meer, maar vliegen ze door de kamer. Tegelijkertijd testen ze hun slip vaardigheden. Met slippende banden, oeps pootjes, starten ze hun sprint om vervolgens bij de eerste bocht al uit te breken, om even later weer grip te krijgen en verder te rennen. Het is zo grappig om te zien allemaal. De stilstaande foto's voldoen dan ook al lang niet meer, maar met een filmcamera zijn ze vervolgens weer niet bij te houden.
Ze gaan nu ook steeds meer hun stemmetjes gebruiken. Vanmorgen was Amigo aan het spelen met een speelgoed muis waarbij hij ook echt ging grommen toen ťťn van de anderen, niets vermoedend, iets te dichtbij kwam. Alle ogen waren direct op hem gericht (die van mij dus ook) ze keken allemaal ook heel verbaasd. Je zag ze denken van; "kunnen wij dat ook?".
Later op de dag heb ik meer verschillende geluidjes van ze gehoord, het is ook heel grappig om te zien hoe een ander op die geluidjes reageert. Ook dat dient getest en geoefend te worden.

28-09-2009

Afgelopen weekend de eerste kitten kijkers op bezoek gehad. Erg leuk om mee te maken hoe anderen op de kittens reageren. En wat had ik ook met ze te doen toen ze probeerden een keus te maken. Dat lijkt een onmogelijke taak, toch bleek er met een aantal kittens een heuze klik te zijn en zijn er dan ook opties geplaatst.
Vandaag ben ik druk bezig om van ieder kitten een paar mooie foto's te maken voor op de website zodat ik goed kan laten zien op welk kitten een optie zit en welke nog beschikbaar zijn. De foto's maken is inmiddels gelukt, nu nog uitzoeken en plaatsen. En dat uitzoeken zal zo makkelijk nog niet zijn hihihi. Eigenlijk zijn natuurlijk alle 136 foto's leuk, ik ben dus nog wel even zoet hihihi.

22-09-2009
Eerste vlees hapje van een Ragdoll kitten.
Er is inmiddels al weer veel gebeurt. Ik zou alles ook graag meer up-to-date willen houden, maar het voeden en verzorgen van de kittens gaat natuurlijk voor. Met als gevolg dat er van alles en nog wat blijft liggen. Afgelopen week is de ontwikkeling van de kittens in een stroomversnelling gekomen. Leek het een week geleden vooral nog op kruipen, nu lopen, klimmen en stoeien ze er op los. Ze doen de meeste van hun plasjes op de kattenbak en het mitted katertje is de eerste die fanatiek met het vlees mee eet. Erg grappig om te zien, het zijn dan net kleine kinderen. En mams mag dan alles weer opruimen hihihi.

16-09-2009
Al een poosje liep ik met de vraag of Lily soms bleu dragend zou kunnen zijn. Daar was ik niet van uit gegaan omdat dat alleen zou kunnen als beide ouders van Lily, Padme (seal) en Synopsis (seal) allebei bleu dragen en dat dan ook nog eens aan Lily zouden doorgeven.
Theoretisch is dat ook wel mogelijk, maar de kans leek mij zo klein, en daarom ging ik er vanuit dat Lily pure seal zou zijn. Met die gedachte in mijn hoofd ging ik er dan ook vanuit dat haar kittens ook allemaal de kleur seal zouden hebben. Maar daar twijfelde ik toch eigenlijk al een poosje over en 2 van de 6 blijken dan ook bleu te zijn, voor ons een leuke verassing.
Zo zie je maar weer. Genetica is erg leuk, maar het is toch ook wel eens lastig omdat je niet altijd met zekerheid kan zien wat ze bij zich dragen.

10-09-2009

Gelukkig gaat het met Lily goed. Het bijvoeden van de kittens hebben we toch wel nog weer iets opgeschroefd. Daarbij ben ik momenteel ook nog een groot verbruiker van tissues. Overal in huis staat wel een doosje met doekjes. Mocht ik ze toch even niet nodig hebben, dan zit het dus zo vast dat mijn hoofd wel lijkt op te zwellen.
Nou ik kan jullie verzekeren dat het niet makkelijk is om een kitten te voeden met moeders aan de ene kant, loerend op een moment dat ze het kitten weer uit mijn handen kan grissen (al geeft ze me inmiddels wel ietsje meer ruimte) en aan de andere kant een doos tissues waar ik zeer regelmatig naar grijpen moet. Dat de kittens onder de melk komen te zitten is zo erg nog niet, zolang daar maar niet nog een andere vloeistof bij komt.
Al met al is het best vermoeiend zo. Mailtjes die mij worden toegezonden krijgen dan ook iets minder snel een antwoord dan anders.

07-09-2009

Het blijft goed opletten geblazen met zo'n nestje hulpeloze kittens. Zo gaat het goed en zo heb je torenhoge zorgen. Lily zat zondag duidelijk niet lekker in haar vel en wilde zelfs niet eten en drinken. We stonden juist op het punt om even op visite te gaan. Manlief was al bezig om de kinderen hun jas aan te doen. Hij dacht dat het wel mee zou vallen en dat ze gewoon erg moe was, de dag daarvoor lag ze ook wel meer dan anders bij de kittens. Maar bij nader onderzoek bleek ze 40,8 graden koorts te hebben. Meteen de dierenarts gebeld en er even later heen. Volgens de dierenarts is haar baarmoeder OK, maar lijkt 1 tepel iets onrustig te zijn. Ze heeft iets pijnstillends en koorts verlagend gekregen. Die zelfde avond heeft ze gelukkig al weer wat gegeten, ik geef haar een soort vlees pap, Hill's A/D met een plens warm water. Dan is het gelijk lekker op temperatuur en krijgt ze ook direct vocht binnen. We houden nu goed in de gaten dat de kittens goed uit de bewuste tepel blijven drinken en zo nodig gaan we met koude kompressen aan de gang.

Ondanks dat Lily zich zondag dus niet lekker voelde was ze gelukkig wel veel bij de kittens te vinden en blijven ze ook uit alle tepels drinken. Toch kwamen we er s'avonds tijdens het wegen pas achter hoe groot de impact was op Lily haar melkfabriek. In plaats van dat de kittens de gebruikelijke grammetjes waren aangekomen waren ze nu toch wel wat afgevallen. Het bijvoeren hebben we dan ook direct wat meer opgeschroefd, al zijn ze daar nog steeds niet allemaal even blij mee. Het is natuurlijk ook even zoeken naar een goed evenwicht tussen bijvoeren en toch goed bij de moeder blijven drinken. Bij het wegen van vanmorgen waren ze gelukkig dan ook allemaal weer een klein beetje aangekomen.

Zo blijven we dus lekker bezig. En wat ben ik toch blij dat ik er geen baan buitenshuis bij heb. Daar zou ik nu echt niet aan moeten denken. Hoe kun je een nest kittens voldoende bijvoeren als je 8 uur van huis bent en hoe kun je dan de moederpoes goed in de gaten houden? Ik weet dat er zat fokkers zijn die dat allemaal prima reden, maar hoe ze dat doen is voor mij nog een raadsel.

03-09-2009

De kittens hebben nu de leeftijd van ruim 1 week en voor zo ver ik tot nu toe kan beoordelen verwacht ik dat alle kittens de kleur seal hebben en qua aftekeningen hebben we een nestje met;
1 bicolor poesje
2 mitted poesjes
1 mitted katertje
2 bicolor katertjes

31-08-2009
Alweer een week zijn de kittens nu. Vandaag zat ik echt met grote verbazing naar de weegschaal te kijken. Alle kittens heb ik zelfs nog een tweede keer gewogen omdat ik dacht dat ik, of de weegschaal een foutje hadden gemaakt. Maar nee hoor, de weegschaal gaf weer hetzelfde aan. Het kitten wat tot nu toe steeds de kleinste was, was zoveel aangekomen dat hij daarmee twee anderen passeerde. Ruim 30 gram in ťťn etmaal.
Ze hebben nu dan ook allemaal hun geboorte gewicht verdubbeld.

29-08-2009

Met Lily en de kittens gaat het goed, ze groeien dan ook super. De oortjes zijn al behoorlijk gekleurd en een aantal van de neusjes beginnen ook al te kleuren. We verwachten dan ook dat ze allemaal seal zullen zijn in de aftekeningen mitted en bicolor (high mitted).
Het is nog wat lastig om echt mooie foto's te maken. Ze liggen nog zo lekker met zijn allen in een donker holletje. Toch lukt het wel een beetje. Deze foto's zijn dan ook op de kitten pagina te bewonderen.

26-08-2009

Vandaag is het echte genieten dan toch begonnen. Natuurlijk blijf ik om de haverklap kijken of ze er wel lekker bij liggen en alert op mogelijke problemen. Maar Lily is weer heerlijk rustig en geniet nu ook zichtbaar van haar rol. Vanmiddag lag een kitten zo lief in haar nek te slapen, zo schattig. Ik durf haar nu dan ook weer rustig door het hele huis te laten lopen en ze laat de kittens heerlijk liggen in hun veilige holletje.

25-08-2009

Gelukkig hadden we een redelijk rustige nacht, ieder geluidje registreerde ik wel en ik kon het dan ook niet laten om regelmatig even te kijken of alles er nog lekker bij lag. Tussendoor toch ook echt wel wat geslapen tot ik om 6:15 uur wakker werd van een hoop gerommel en gepiep vlak naast mijn bed. Daar probeerde Lily met kitten en al onder mijn nachtkastje, boven op een stekker doos te gaan liggen. Een onmogelijke plek, maar leg dat een moederpoes maar eens uit. Ze moest en zou op dat plekje gaan liggen. Door deze plek volledig te barikaderen en haar favoriete reismandje voor die hoek neer te zetten, hebben we kunnen voorkomen dat ze daar allemaal terecht kwamen. Maar nu bracht ze de kittens allemaal in dat veel te kleine reismandje. Dat vonden wij uiteraard ook geen goed idee. Maar ze lag daar, de kittens lagen rustig bij haar te drinken en dat gaf mij even de mogelijkheid om een oplossing te bedenken. En dat was wel nodig ook want zodra Lily ook maar even veranderde qua houding lag ze natuurlijk boven op een luid piepend kind.
Uiteindelijk ben ik de gehele dag bezig geweest om een geschikt plekje en de omstandigheden zo te creŽren dat het zowel voor haar, voor haar kittens en voor ons haalbaar en veilig is. Ze bleef zo'n enorme sleepdrang houden en daarbij was ze ook zeer gespannen dat we besloten om haar op de slaapkamer te houden met (voorlopig even) de deur dicht. Bij spat hebben we Scullcap op kunnen halen, een homeopathisch middeltje tegen spanningen. Dat lijkt nu aan te slaan dus hopelijk kan ze straks weer gewoon lekker in het rond lopen en laat ze haar kindjes op een veilige plek liggen en kan het echte genieten voor haar en voor ons echt beginnen. Zo zie je maar weer dat ook dieren met hun (soms iets wat te sterk) instinctieve gedrag, het af en toe behoorlijk kunnen overdrijven. Gelukkig zijn daar dan de zachtaardige (homeopathische) steuntjes in de rug die uitkomst kunnen bieden.

24-08-2009

Vandaag is het 24 augustus, onze trouwdag. Het is dat ťťn van onze lieve vrienden ons een felicitatie kaartje gestuurd had anders hadden we het door alle commotie totaal vergeten. Want wat hebben wij voor cadeau gekregen? 6 mooie kittens, Lily is op deze dag moeder geworden van 6 kittens.
Zondag was het al duidelijk aan haar te merken dat er iets zou gaan gebeuren. Uiteindelijk had ze dan ook best nog een hele aanloop nodig voordat het daadwerkelijk zo ver was. Met haar hoofd onder een doekje heeft ze de eerste persweeŽn opgevangen. Toen eenmaal het eerste kitten geboren was zat ze heel verbouwereerd te kijken, als of ze wilde zeggen; "leuk maar wat moet ik daar mee???". Met een washandje heb ik dan ook maar even voorgedaan dat het kleine ding schoon en droog wilde worden. Het kwartje viel snel en de rest ging dan ook nagenoeg vanzelf.
Nadat s' avonds alles schoon en droog was, waren we moe maar voldaan naar bed gegaan.

17-08-2009
Er is iemand die graag op de hoogte gehouden wilde worden over het komende nestje en daarvoor zijn e-mail adres aan mij had doorgegeven. Helaas heb ik de gegevens niet goed opgeschreven en komt de informatie niet bij hun aan. Als u zich hierin herkent, zou u mij dan een mailtje willen sturen zodat ik u alsnog op de hoogte kan houden.

17-08-2009
Er zijn blijkbaar veel mensen die vinden dat je dieren (van welk soort dan ook) niet via Marktplaats hoort te verkopen, dat kan ik goed begrijpen. Daarnaast zijn er ook veel mensen die vinden dat Marktplaats niet veel anders is dan een site als; kitten te koop, ook die mening kan ik best begrijpen.
Het is heel makkelijk om daar een hele discussie over te gaan houden, maar er zullen altijd verschillende meningen blijven bestaan en die behoren dan ook te worden gerespecteerd. Feit blijft dat ik een advertentie op Marktplaats heb gezet met "kittens verwacht" in de hoop dat mensen, die via Marktplaats op zoek zijn naar dat bijzondere Ragdoll ras, op mijn website terecht zouden komen. Deze zouden lezen en daar hun eigen conclusie uit zouden kunnen maken. Helaas hebben een aantal mensen mij moeten waarschuwen dat ik daardoor wel eens een slechte naam zou kunnen krijgen. Omdat er toch veel mensen zijn met de mening dat een goede serieusse fokker zijn kittens niet via Marktplaats behoort te verkopen.
Het spijt mij als ik mensen een verkeerde indruk heb gegeven. Het was dan ook vooral bedoeld om mensen, die niets over de Ragdoll weten, de kans te geven om via Marktplaats meer informatie over de Ragdoll te vinden. Niet iedereen kijkt direct verder dan zijn neus lang is. Zeker niet als je al zoveel leuks gevonden hebt en er geen idee van hebt dat daar een hoop ellende achter zou kunnen zitten.

Foetus van 46 dagen.
04-08-2009
En toen was het alweer augustus. Wat gaat de tijd toch snel, nog even en dan zit de zomervakantie er voor ons al weer op en gaan onze kindjes weer naar school. Dan duurt het ook nog maar heel even voordat de kittens van Lily worden geboren.
We zitten nu op zo'n 43 dagen zwangerschap. De foetussen zijn nu zo'n 6 tot 9,5 cm. De huid wordt dikker en er komen haartjes, ze zijn bedekt met een fluweelachtig laagje. De oortjes zijn groter en het staartje is een stuk langer geworden. De longblaasjes ontwikkelen zich en in de darmen groeien darmvlokken. De oogleden zijn compleet aanwezig maar, blijven voorlopig nog gesloten.
Vanaf dag 48 zijn ze zo'n 6,5 tot 12,5 cm. Wat gaat het toch onvoorstelbaar snel. De groei en ontwikkeling die een levend wezen in het eerste levensjaar doormaakt, zal hij nooit meer kunnen evenaren. Als je er met je neus bovenop zit, is dat weer even heel duidelijk te zien.27-07-2009
Vandaag kreeg ik een telefoontje van een vrouw die zich al een poosje trachtte te verdiepen in het Ragdoll ras met de bedoeling om uiteindelijk ook zo'n leuke lieve Ragdoll te kunnen adopteren. Maar eigenlijk zag ze door de bomen het bos niet meer. In gedachte ging ik weer terug naar onze eigen eerste zoek tochten en weet ik maar al te goed wat ze bedoeld. Er is veel informatie op internet te vinden, maar wat zijn nu de meest betrouwbare bronnen. De hele dag zit dit telefoongesprek over dit onderwerp al in mijn hoofd en vraag ik mij af hoe ik mensen kan helpen bij hun zoektocht.

Het is dan ook een vaststaand feit dat er nog heel wat valt te verbeteren aan het Ragdoll ras. Voor mij was dat juist een van de redenen waarom ik zo graag met de Ragdoll wilde gaan fokken. Ik zie het echt als een uitdaging om de grootte terug te krijgen en het bijzondere karakter te behouden, maar dat wil echt niet zeggen dat mijn eerste nestje ook meteen de kittens zal voortbrengen die ik voor ogen heb. Dat proces gaat stapje voor stapje en daar voor heb ik ook de samenwerking met ander fokkers voor nodig. Ik mag mij dan ook gelukkig prijzen met de contacten die ik inmiddels heb opgebouwd met een aantal zeer ervaren foksters die dan ook al vele jaren bezig zijn het ras te verbeteren. Via hun heb ik dan ook de kans gekregen om met hele mooie gezonde lijnen mijn fokkers carriŤre te kunnen en mogen beginnen. Gelukkig zijn er met mij dan ook vele andere fokkers die er het zelfde over denken en langzaam aan zie je op shows dan ook naast de kleinere type Ragdolls steeds grotere en mooiere Ragdolls verschijnen.

Maar hoe kun je nu als leek je weg vinden naar de betere Ragdoll fokkers?
Er kan nog zo'n goede klik zijn met de fokker van je keuze en er kan een nog veel mooiere klik zijn met het kitten waar je keuze uiteindelijk ooit op zou komen te vallen. Maar in hoeverre kun je er nu op vertrouwen dat dat kitten ook zal uitgroeien tot de Ragdoll die je voor ogen hebt. Het duurt daarbij ook nog eens 3 jaar voordat een Ragdoll volledig uitgegroeid en op kleur is. Zelfs voor de meest doorgewinterde fokker is het toch ook iedere keer weer spannend hoe de kittens uit een bepaalde ouder combinatie zullen uitgroeien. Welke genen krijgen ze wel en welke krijgen ze niet mee van hun ouders, overgrootouders en voorvaderen en hier ligt eigenlijk (in ieder geval een stukje) het antwoord op de vraag van vandaag.
De appel valt namelijk niet ver van de boom zullen we maar zeggen. Kijk maar naar je eigen familie eigenschappen, uiterlijkheden en eventuele erfelijke aandoeningen.
Met ander woorden; probeer zoveel mogelijk te weten te komen over de ouders, grootouders en overgrootouders of eventuele kittens van voorgaande nestjes van de ouders van het kitten voordat je tot koop over gaat. Ik zal eerlijk bekennen dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar een beter antwoord kan ik op dit moment niet bedenken. Lees eventueel ook nog mijn artikel bij waarschuwing.
Foetus van 32 dagen.
24-07-2009

We zitten nu op 32 dagen zwangerschap. Dit zou dus al de helft van de zwangerschap kunnen zijn, afhankelijk natuurlijk van de dag waarop ze zal gaan bevallen. Ze eet nu dan ook duidelijk meer, slaapt meer en wordt ook duidelijk voller. Ze begint dan ook al echt wat zwaarder te worden.
Het ontstaan van nieuw leven is toch iedere keer weer zo wonderlijk. De foetussen zijn nu zo'n 3,5 tot 5 cm. Zo klein en dan toch al zo kompleet in zo'n korte tijd. Maar dat mag natuurlijk ook wel, over nog eens 30 tot 38 dagen zullen ze geboren worden.
Naar Balou toe gaat ze ook wel wat meer op haar strepen staan. Ze laat Balou dan ook goed weten waneer hij in haar ogen te ver gaat. Het is heel goed en zelfs belangrijk dat ze Balou laat weten dat nu ze zwanger is dat ze een treetje hoger komt in de "rangorde".
Verder blijft het natuurlijk heel spannend hoe de rest van de zwangerschap zal verlopen, hoe de bevalling zal gaan, enz. enz.12-07-2009
Hieperdepiep hoera zo als het er nu naar uit ziet is Lily toch echt zwanger. We zaten haar natuurlijk al in de gaten te houden of ze iets ander gedrag vertoonde, maar dat was toch allemaal niet noemenswaardig.
De eerste dagen na thuiskomst van de dekking sliep ze wel wat meer, maar het was toen ook wel erg warm. Afgelopen week was het een stuk koeler en toen speelde ze weer volop. Echt chagrijnig naar Balou toe viel ook niet op. Ze bromt wel eens als Balou iets te fanatiek doet, maar een paar seconden later zit ze hem weer enorm uit te dagen. Verders lijkt ze ook niet misselijk en valt het ook nog niet op dat ze meer gaat eten.
Het enige duidelijke teken waar we het aan kunnen zien zijn haar tepels. Die zijn inmiddels diep roze gekleurd en toch zeker wel 2 keer zo groot als normaal.
Wij gaan ons in ieder geval voorbereiden op de komst van een nestje Ragdol kittens in de laatste week van augustus.

08-07-2009
Voor ons is deze week de zomervakantie alweer begonnen. Lekker dingen doen die er anders vaak niet van komen. Zo ook een bezoekje gebracht aan een spiritueel winkeltje in Veelerveen. Daar heb ik mij uitgebreid laten informeren voor geschikte steentjes voor Lily en Balou. En voor onszelf hebben we natuurlijk ook wat uitgezocht.

04-07-2009
Vandaag is onze Balou op avontuur geweest en heeft ons daarmee de stuipen op het lijf bezorgd. Hij heeft namelijk de nok van ons dak eens van dichtbij bekeken. Hier leest u het volledige verhaal met bijbehorende foto's. De meeste foto's heeft ons zoontje Nigel gemaakt vanuit onze tuin. Na dit veel te spannende avontuur was Balou nog veel knuffeliger naar ons dan hij anders al was.

24-06-2009
Dat was weer een dagje file hoppen. 's Morgens om 9:00 uur vanuit Emmen vertrokken om ff voor 12:00 uur in Kalmthout (BelgiŽ) aan te komen. Daar om 14:15 weer vertrokken om, om 19:00 uur weer thuis in Emmen aan te komen. En het was het allemaal waard Lily is weer thuis en wat een avontuur heeft zij beleeft. Ze heeft een paar dagen mogen genieten van de charmes van een (voor haar vreemde) mega lieve en grote kater. Lily is niet de makkelijkste als het gaat om onbekende situaties en soortgenoten, al is ze naar vreemde mensen toe b.v. visite juist weer heel open en vindt ze alles wel best. We waren er al vanuit gegaan dat Lily wel 1 dag of zelfs 2 dagen nodig zou hebben voordat ze Chivu zou axepteren. Boven alle verwachtingen in was het toch al redelijk snel bekeken. Nadat we zondag weg waren gegaan heeft het niet lang meer geduurd voordat ze ontdooit was. Wij konden dat toen maar moeilijk geloven, maar nu ik ze samen heb gezien was ik gewoonweg ontroerd. Hoe lief ze naast elkaar zaten Lily koppies tegen Chivu gevend, zoooo schattig. Het zag er zo rustig en ontspannen uit, gewoon heerlijk om te zien. Wat dat betreft heeft Chivu dan ook wel een heel bijzonder karakter, zo harmonieus. Toen Lily mij zag kwam ze gelijk al mauwend naar me toe gehuppeld, altijd weer heerlijk om zo te worden begroet. Tijdens de terug rit heeft ze gelukkig ook veel liggen slapen en wat waren we blij dat we airco in de auto hebben.

Thuis hadden we Lily (uit voorzorg) op onze slaapkamer gezet en haar reismand beneden bij Balou zodat Balou aan de vreemde geurtjes kon snuffelen, maar daar was hij al heel snel klaar mee en ging toen aan de deur staan roepen naar Lily, die op haar beurt meteen antwoord ging geven. En ondertussen probeerde wij de kinderen in hun bed te krijgen, die natuurlijk helemaal door het dolle waren dat Lily er weer was en dat ze elkaar zo aan het roepen waren. Nadat de kinderen rustig op bed lagen hebben we Lily en Balou dan ook maar snel naar elkaar toe laten gaan. Niets geen gegrom of gesnauw, maar meteen koppies geven en elkaar likken om vervolgens snel achter elkaar aan de tuinkamer in te lopen. Ze was meteen weer helemaal thuis en met haar thuiskomst is ook de rust in huis weer terug.

Al hangt er hier nu wel een bepaalde spanning, ťťn van zal het wel of zal het niet zo zijn?????? Over zo'n 3 weken hopen wij te kunnen zien of Lily ook zwanger zal zijn. In die tussentijd houden we haar natuurlijk nauwlettend in de gaten of we enige veranderingen aan haar kunnen bespeuren.

23-06-2009
Balou is volledig uit zijn doen, hij loopt de hele dag te ijsberen en te roepen. je ziet de verwaring op zijn koppie geschreven staan; "Waar is nou toch mijn vriendinnetje, mijn maatje, mijn stoeipoesje? Wat hebben ze toch met haar gedaan?". En hij is niet de enige die haar mist. Nog even en dan ga ik haar snel weer uit BelgiŽ ophalen.

21-06-2009
Wat een drukke dag was dit. Ons zoontje Nigel is 9 jaar geworden en het is vaderdag en ondanks deze 2 feiten hebben we vanmorgen vroeg onze auto ingepakt en zijn we met het hele gezin op pad gegaan om onze krolse Lily naar de dekkater in Belgie te brengen.

De verjaardag van Nigel hadden we al uitgebreid gevierd, dus het is niet zo dat we hem moesten teleurstellen of zo. Dan hadden we wel een andere dag gepland om haar weg te brengen.
Ondanks de lange rit vonden de kids het leuk om mee te gaan. Onderweg waren ze heel lief en zorgzaam voor Lily, die een groot deel van de rit tussen hun in op de achterbank aan een katten gordel zat. Pas halverwege de rit hebben we Lily in haar reis mand gedaan zodat ze nog wat kon rusten. Bij aankomst mochten we Lily in de buitenren van de kater zetten, maar echt niet dat ze uit haar reismandje wilde komen. Dus dat wordt afwachten.

Nigel en Tara waren direct op hun gemak bij het zien van zoveel katten spul en hebben dan ook heerlijk met de kittens zitten spelen. We hebben nog even op het terras wat zitten drinken en kletsen, maar tegen de tijd dat wij weer naar huis gingen was ze nog steeds niet uit haar reismandje gekomen. Onderweg naar huis hadden we dan ook onze twijfels of het wel zou gaan lukken.

Al met al waren we nog redelijk op tijd terug in Emmen en hebben we de dag bij de McDonalds afgesloten. Toen we thuis uit de auto stapte miste Nigel Lily toch wel heel erg. Maar gelukkig was daar onze Balou al om weer lekker mee te knuffelen. De kids lekker op bed gelegd en snel kijken of er al een berichtje op de mail staat over Lily en Chivu. Nee, nog niet, dus dan toch eerst maar even wat opruimen en het nieuws kijken.
En toen was daar dus wel een berichtje. Alles ging goed, Lily had haar krolsheid weer terug gevonden en Chivu heeft haar even eigenhandig duidelijk gemaakt wat daar de bedoeling van is.

Over een paar dagen gaan we haar weer ophalen en dan blijft het voorlopig nog wel even spannend. Het is toch afwachten of dit ook tot een zwangerschap zal lijden.

11-06-2009
De nieuwe site gaat in de lucht. Mocht er iets niet kloppen, dan hoor ik het graag. Er zijn nog zat artikelen en foto's die ik wil toevoegen. Vindt u de site leuk? Houd hem dan in de gaten voor nieuwe wetenswaardigheden.

Lily of the Valley.

08-06-2009
Lily of the Valley is vandaag 1 jaar geworden. Inmiddels is Lily 2,5 maand bij ons en het is erg leuk om te zien hoe ze zich steeds meer thuis voelt. Sinds ze bij ons woont is ze 600 gr. aangekomen en ze is nu net zo zwaar als Balou 4,1 kilo. Nog even en dan gaat ze Balou in gewicht voorbij. We hebben weer erg veel lol gehad met het maken van deze foto.

28-05-2009
Lily heeft alles goed doorstaan. De auto rit vondt ze nog het ergste, ik heb dan ook alle mogelijke miauwtjes van haar mogen horen. Ze is nu dan voor HCM, PKD en CIN normaal bevonden. FeLV en FIV hebben we ook gelijk maar gedaan en ook dat is allemaal goed. Qua gezondheid mag ze dus een nestje krijgen. We hopen natuurlijk dat ze de komende maanden nog een keertje krols wordt, maar dat is toch een kwestie van afwachten.

27-05-2009
Achter de schermen ben ik druk aan het werk met een volledig nieuwe website. Hou deze website dus maar goed in de gaten.
Morgen ga ik met Lily op pad voor een aantal testen. Best spannend hoe ze dat zal ondergaan.

22-05-2009
De buitenren c.q. tuinkamer is gebruiksklaar. Tijd om daar dus een mooi verslag van te maken. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Vooral omdat ik gelijk allerlei andere wijzigingen aan mijn website wil toevoegen en dat is niet zo snel gedaan als ik zou willen. Nog even geduld dus.

07-04-2009
Met Lily en Balou gaat het nu erg goed samen. Inmiddels zijn ze al weer een paar dagen, 24 uur per dag samen. De fokker van Lily had misschien wel liever gezien dat we ze nog langer gescheiden hadden gehouden, maar onze Balou liep iedere keer te zoeken, te mauwen en te krabben aan de deur om naar haar toe te kunnen. Op een gegeven moment wilde Lily ook niet meer met ons mee naar boven en hebben we haar dan ook maar lekker bij Balou laten slapen.


26-03-2009
Inmiddels zijn Balou en Lily regelmatig even een uurtje samen. Balou gedraagt zich dan als een echt mannetje en Lily laat dan duidelijk weten dat ze daar momenteel geen behoefte aan heeft. Het is zo grappig om dat te observeren. Verder doet Lily het ook erg goed met de kinderen. Ze was geen kinderen gewent dus dat was best even spannend. We waren dan ook blij verast dat ze de kinderen gelijk reuze interessant vond. Bij alles wat de kinderen doen, zit Lily er met haar neus bovenop.

21-03-2009
De kennismaking tussen Balou en Lily doen we heel geleidelijk. Voorlopig heeft Lily de bovenverdieping tot haar beschikking en Balou de beneden verdieping. Af en toe ruilen we dat even een uurtje om zodat ze elkaars geur op kunnen nemen.

20-03-2009
Hoera, we hebben een Ragdoll fok poesje in huis. Heel onverwachts werd ons een mogelijkheid aangeboden die we niet aan ons voorbij wilden laten gaan. Binnenkort zal u alles over haar op haar eigen pagina kunnen lezen. Nu is ze nog heel druk om vertrouwd te raken met haar nieuwe omgeving.
Daar heeft ze bar weinig moeite mee, maar zodra ze onze Balou per ongeluk ziet verstopt ze zich en gaat enorm zitten grommen.

19-03-2009
We zijn lid geworden van de RVN = Ragdoll vereniging Nederland. Wat hebben die mensen toch veel ervaring.

12-03-2009
Druk met de tuinkamer/buiten ren bezig, zodat we straks met zijn allen veilig buiten bezig kunnen zijn.
Onze zoektocht naar een Ragdoll fokpoesje is in volle gang.
Hopelijk binnekort hier meer over.
Balou 1 jaar geworden07-02-2009
Onze Ragdoll kater LŠique marin Balou is 1 jaar geworden.
We hebben er een leuk feestje van gemaakt.
04-02-2009
Wat leer ik toch enorm veel van onze zoektocht naar een Ragdoll fok poesje.

02-02-2009
We hebben gezamelijk besloten om het Ragdoll poesje dat we op het oog hadden niet te kopen. Het wordt voor ons dus weer verder zoeken.

26-01-2009
En daar staat de website All we need is...Ragdolls dan. Nog lang niet zoals ik het uiteindelijk hebben wil. Maar het begin is er en al-doende leert men.

15-01-2009
De domeinnaam aanvraag is rond.
Nu kan ik dus in de praktijk gaan brengen wat ik de laatste tijd geleerd heb over websites bouwen. Zodat All we need is....Ragdolls de lucht in kan.

12-01-2009
Er is een nestje Ragdolls geboren waar ik wel een oogje op heb. 2 poesjes zitten er in. Nu afwachten hoe ze zich verder ontwikkelen.

 8-01-2009
Bericht van Neocat;
De naam die we als eerste hadden opgegeven is het ook geworden. Cattery All we need is......is geboren.
Nu is het dus officieel en mogen we ons echt katten fokkers noemen.

 ?-12-2008
Ruim een week later horen we de uitslag van de DNA test. Ze blijkt HCM draagster te zijn. Helaas ze wordt dus niet als fokpoes verkocht. Een grote teleurstelling, maar ook een zeer wijze les. Deze les neem ik ook bloed serieus en ik bijt me vast in het HCM en PKD verhaal

 ?-12-2008
We hebben een seal-mitted Ragdoll poesje uit Duitsland op het oog. O, wat vind ik haar mooi. Volgens de fokker heeft ze show kwaliteit, maar de DNA test zal uitwijzen of ze ook als fok poes zal worden verkocht.

10-12-2008
Aanvraag formulier voor een cattery naam opgestuurd. 4 namen ingevuld nu maar hopen dat er ťťn wordt goedgekeurd. Anders mogen we opnieuw gaan bedenken wat we leuk vinden. Onze eerste voorkeur is;
All we need is....Nu maar hopen dat die het ook gaat worden.