Cattery all we need is ragdolls
Breeder of the Blue Eyed Pointed Ragdoll breed.

Website
en
Foto's:

Annouk Fennis
Ragdoll Cattery
All we need is
2008-2013
Over ons / About Us

Het ontstaan van een Ragdoll cattery:

Hoe begin je nu een Ragdoll cattery en waarom zou je dat eigenlijk doen?

Dat heeft in eerste plaats uiteraard te maken met waar je interesse ligt. Hoe zich dat dan weer verder ontwikkeld, heeft ook te maken met wat er op je pad komt. Wat je hoort, ziet, voelt en hoe je dat dan weer ervaart.

Hier dan mijn, oeps foutje, ons verhaal. Want als je een gezin hebt dan gaat het hele gezin er in mee. Gelukkig hebben ze daar dan ook absoluut geen moeite mee :o)


En waardoor hebben wij eigenlijk voor de Ragdoll gekozen:

Zelf ben ik in mijn jeugd met heel veel huisdieren opgegroeid. Kleine knaagdieren, honden, katten, vogels, chinchilla's en rond de pubertijd ook nog samen met mijn moeder angora konijnen gefokt incl. shows. We zijn ook jaren puppy pleeg gezin van het KNGF geweest.

Nu ben ik vele jaren verder en een gezin met 2 kinderen rijker.

Toen onze oudste 7 jaar was begon hij wel heel vaak te vragen om een poesje. Maar gezien mijn ervaring met schuwe en angstige katten en de wetenschap dat mijn zoontje "overgevoelig" en angstig kan reageren ben ik nu heel voorzichtig te werk gegaan.

Na veel speur en lees werk en een paar verschillende cattery's bezocht te hebben met ook verschillende rassen, zijn wij bij de Ragdoll terecht gekomen. Mijn man had al snel het gevoel dat hij dat wel aan zou kunnen. En mijn zoontje. Tja, zijn eerste ervaring met een kitten was meteen met een heel scherp nageltje in zijn hand. Bij het bezoek daarna hebben we hem dan ook wel even moeten overtuigen dat het kitten de nageltjes nu wel kon intrekken. En heeft hij uiteindelijk ook heerlijk met hem zitten spelen, wel eerst met een speeltje aan een touwtje maar dat is voor beide zeker in het begin heel goed.

De Ragdoll dus, een stuk duurder dan een boerderij kat (en dat heeft natuurlijk een oorzaak) maar dan ook heel veel meer waard.

Vooral als je dan ook nog eens een super lief Ragdoll kitten bij de fam. Schabbing te Zuidwolde vindt met de naam Balou. Toen waren we volledig verkocht.

Bedankt lieve mensen voor dit heerlijke Ragdoll geschenk.

Ragdoll Balou met Tara. .. Ragdoll Balou met Nigel.