Cattery all we need is ragdolls
Breeder of the Blue Eyed Pointed Ragdoll breed.

Website
en
Foto's:

Annouk Fennis
© Ragdoll Cattery
All we need is Ragdoll kittens
2008-2018
Facebook
Ragdoll kittens 2017/2018
 

Momenteel geen nestje Ragdoll kittens in de planning.

 Voor het vergeven van onze kittens hanteren wij de volgende werkwijze:

Vanaf de leeftijd van 3 weken gaan we bekijken welke kittens beschikbaar zouden kunnen komen als huisdier. Zolang wij nodig vinden zullen al onze kittens dus onder evaluatie blijven staan, onder evaluatie houd in dat ze 'nog' niet beschikbaar zijn als liefhebbers kitten. 

Wij vergeven onze kittens pas definitief vanaf de leeftijd van 6 à 7 weken omdat je dan meer verschil in karakter en aftekening gaat zien en vanaf dan zouden geïnteresseerden een betere keus kunnen maken. Om naast het runnen van onze cattery ook nog tijd voor ons gezin in te kunnen plannen, maken wij geen bezoek afspraken meer in periodes dat wij geen 'beschikbare' kittens hebben.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een Ragdoll kitten van ons dan vinden wij het erg belangrijk dat als u een kitten bij ons koopt dat dit kitten ook zoveel mogelijk bij u en uw leefomstandigheden past. Daarvoor hebben wij dan ook graag uitgebreid contact en horen we graag van u hoe uw gezinssamenstelling is, hoe u woont en wat u van een Ragdoll verwacht zodat we gezamenlijk een goede match kunnen maken. 

Onze kittens mogen naar hun nieuwe huisje rond de leeftijd van 15 à16 weken. Zij blijven zolang mogelijk bij de moeder omdat ze dan sterker zijn en de overgang beter aankunnen. Een verhuizing is een stress volle periode voor ze en we willen ze goed gesocialiseerd en goed voorbereid het huis uit laten vliegen. Ook heeft deze leeftijd te maken met het feit dat ze bij ons gecastreerd de deur uit gaan en wij dat niet eerder dan met een week of 14 willen doen en na deze ingreep dient de incisie wel geheel te zijn hersteld voordat ze uitvliegen.

Het kitten:

  • Is dan ontwormd en heeft geen vlooien
  • heeft een microchip met Europees paspoort
  • heeft de benodigde vaccinaties voor één heel jaar
  • krijgt zijn stamboom mee
  • krijgt een leuk kitten pakket met het voer dat ze bij ons gewent is
  • is dan al gecastreerd
  • wordt met een contract verkocht

Houd er rekening mee dat u bij een bezoek aan ons niet diezelfde dag nog bij een andere cattery op bezoek gaat en dat u niet in aanraking bent geweest met een zieke kat. Graag houden we natuurlijk, op zo’n jonge leeftijd van de kittens, al het gevaar zoveel mogelijk buiten de deur.

Wij fokken alleen met Ragdolls die zowel middels DNA als jaarlijkse echografie getest zijn op HCM, PKD en CIN. De test uitslagen van deze onderzoeken zijn onderdeel van ons garantie contract.

Een aanbetaling vinden wij niet nodig. Mocht u om wat voor reden dan ook, toch van de koop willen afzien. Dan willen wij niet dat u of het kitten daar de dupe van wordt.
Graag zou ik het volgende onder ieder zijn aandacht willen brengen;


In de aanvulling op het Besluit ‘Houders van dieren’ dat op 1 juli 2014 van kracht is gegaan staat een heel belangrijk punt voor alle hobby fokkers waaronder ook mensen vallen die incidenteel een nestje kittens of puppy's hebben. Met, maar ook zonder stamboom.

Een belangrijke verandering daarin is namelijk dat iedere 'fokker', bedrijfsmatig of hobbymatig, is 100% verantwoordelijk voor zijn/haar fokproduct waar het op genetisch problemen aan komt. Dit zijn problemen, die bekend zijn in het ras en de voorouders waarmee is gefokt. Het gaat om problemen die aantoonbaar zijn middels DNA, b.v. PKD, radiologisch b.v. HCM/ PKD, via onderzoek patella luxatie.
Helaas komen bij veel kattenrassen één of meerdere erfelijke problemen/ defecten voor. Indien de ouders getest zijn op de voorkomende erfelijke defecten bij dat ras, waarop testen mogelijk is, en in orde bevonden en een kitten uit zo’n combinatie zou toch een erfelijk defect ontwikkelen, zal de fokker er niet op kunnen worden aangesproken. Heeft de fokker nagelaten om gepaste voorzorgsmaatregelen te nemen, zal deze aansprakelijk gesteld kunnen worden voor alle vervolg kosten die hier uit voort komen en de aankoopprijs moeten terug geven aan de koper.
Fok ook niet met zeer angstige en/of agressieve katten, ook dat valt onder aansprakelijkheid, indien een kitten uit zeer angstige/ agressieve katten dat ook is, had er niet met deze ouder/ouders gefokt mogen worden.

Het volledige artikel hierover vind u op; www.huisdieren.nu/katten/wetgeving/
 contact@allweneedis.nl